Készíts saját chai latte keveréket - Pillanatok alatt felélénkít
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Erdélyi zakuszka családi recept alapján: egész télen eláll a zöldségkrém
Ropogós
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
Krémes sütőtökös tészta: sok parmezánnal az igazi
Foszlós, zabpelyhes-mézes kenyér: tökéletes édes vagy sós alap
Ezért kezdd a napot citromos vízzel: hálás lesz a szervezeted
Krémes, pisztáciás sajttorta: mennyei desszertet mutatunk
A Masala chai, egy fűszerekkel készült fekete tea, aminek történetesen kifejezetten karácsonyíze van. A fahéj, a kardamom, a gyömbér és a fekete bors annyira jók együtt, hogy a tökéletes arányú kombináció kis üvegcsékben vagy zacskókban karácsonyi ajándéknak is szuper.
A fekete tea élénkítő hatása semmi ahhoz képest, amire ezek a fűszerek képesek, ha forró víz kerül rájuk. Hiába alacsonyabb a koffein tartalma, mint egy kávénak, ezerszer erősebben ébreszti fel az ember elméjét, miközben az az érzése, hogy mézeskalácsok hegyien ücsörög.
Sokféle verziója létezik ma már az instanttól a zacskóson át a különböző fokozatokban fűszerezett keverékekig, de teljesen felesleges lenne ezekbe beruházni, mikor a kamrában biztosan van hozzá minden. Fűszerek és leveles, tehát nem filteres fekete tea, ha lehet, akkor minél jobb féle.
Ezt már csak egy kis pirítás és kevergetés követi, aztán mehet az egész egy kis üvegbe, rá pedig cetlin az elkészítés módja, és kész a remek ajándék nyitottabb teakedvelő barátoknak és rokonoknak. Itt egyszerűen tejjel készül, de lehet cifrázni a módszert úgy, hogy a tejet külön felhabosítjuk hozzá, így adjuk a lefőtt teához.
Chai - fűszeres indiai teakeverék
Hozzávalók 12 adaghoz
- 5 teáskanál kardamom mag
- 1 teáskanál fekete bors
- 1 darab fahéjrúd
- 5 evőkanál reszelt gyömbér
- 100 gramm fekete tea
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori
Olvasd el ezt is!