Krémes majonézes kukorica sok sajttal: önmagában vagy húsok mellé is nagyon finom
Nagyon finom a majonézes kukorica, ha sajttal és piros kápia paprikával ízesíted.
A könnyű fogások kedvelői imádni fogják ezt a villámlevest, hisz 20 perc alatt elkészül, nem kell vele sokat bajlódni, a végeredmény pedig maga lesz a csoda.
Az ízletes leves fűszerezését bátran alakíthatod, keverj hozzá egy kis Cayenne-t vagy füstölt paprikát, de mivel joghurt vagy kefir is kerül bele, jól áll neki a citrusos ízvilág, ha egy fél citromot belecsavarsz, kellemesen savanykás zamatot kap. A reszelt sajttól pedig gazdagabb, laktatóbb lesz a fogás. Ha hiányolnád a húst, akkor pirított baconkockákkal szórd meg tálalásnál.
A vöröshagymát vágjuk finomra, kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd adjuk hozzá a kukoricát (ha konzerves, akkor lé nélkül), ízesítsük sóval és borssal, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.
Amikor a kukorica megpuhult, keverjük hozzá a joghurtot vagy a kefirt, majd ha szeretnénk, botmixerrel pürésítsük selymes állagúra, de nem kötelező. A levest néhány perc alatt forraljuk egybe, majd tálaljuk reszelt cheddar sajttal megszórva.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu