Pikáns fetakrém chilivel keverve – Görög joghurt lágyítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ízvilágában hasonlít a mi körözöttünkre, de a chilitől csípős lesz ez az izgalmas és egyszerűen elkészíthető fetakrém.
A kencék nem csak a szendvicseket teszik változatossá, zöldséghasábokkal kínálva mártogatósnak is kiválóak. Ezeket a krémeket nagyon gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni, ráadásul biztosan van hozzájuk alapanyagod is. Ez az uborkás krémsajt például kiváló és könnyed választás, de a megmaradt főtt tojásból is tökéletes házi tojáskrémet készíthetsz.
Ha pedig a pikáns és csípős ízekért rajongsz, készítsd el ezt a fetakrémet, amelyből ne sajnáld a chilit sem. Por vagy friss formában is belekeverheted, a lényeg, hogy érezd az erejét.
Chilis fetakrém
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm feta sajt
- 4 evőkanál görög joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál chilipor
- 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
- 0.5 fej lilahagyma
- opcionális friss chili
Elkészítés:
A hozzávalókat, a hagyma kivételével, tegyük robotgépbe, keverjük krémesre. A hagymát - és a friss chilit, ha használunk - vágjuk apróra, keverjük a krémhez. A tetejére ízlés szerint locsoljunk olívaolajat. Ha mártogatósként szeretnénk kínálni, akkor nyugodtan keverjünk hozzá még görög joghurtot.
Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images