
Pikáns fetakrém chilivel keverve – Görög joghurt lágyítja

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Készíts olasz lepénykenyeret, avagy piadinát: a zsír a titka

Krémes, padlizsános-paradicsomos farfalle: turmixgépben készül a szósz

Svéd mandulatorta házilag: selymes krém kerül a rétegek közé

Sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell: air fryerben is megsütheted

Sűrű, füstölt sonkás bableves: zöldségekkel gazdagon készül
Ízvilágában hasonlít a mi körözöttünkre, de a chilitől csípős lesz ez az izgalmas és egyszerűen elkészíthető fetakrém.
A kencék nem csak a szendvicseket teszik változatossá, zöldséghasábokkal kínálva mártogatósnak is kiválóak. Ezeket a krémeket nagyon gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni, ráadásul biztosan van hozzájuk alapanyagod is. Ez az uborkás krémsajt például kiváló és könnyed választás, de a megmaradt főtt tojásból is tökéletes házi tojáskrémet készíthetsz.
Ha pedig a pikáns és csípős ízekért rajongsz, készítsd el ezt a fetakrémet, amelyből ne sajnáld a chilit sem. Por vagy friss formában is belekeverheted, a lényeg, hogy érezd az erejét.
Chilis fetakrém

Hozzávalók -+ adaghoz
- 25 dkg feta sajt
- 4 ek. görög joghurt
- 2 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. chilipor
- 1 kk. füstölt pirospaprika
- fél fej lilahagyma
- opcionális friss chili
Elkészítés:
A hozzávalókat, a hagyma kivételével, tegyük robotgépbe, keverjük krémesre. A hagymát - és a friss chilit, ha használunk - vágjuk apróra, keverjük a krémhez. A tetejére ízlés szerint locsoljunk olívaolajat. Ha mártogatósként szeretnénk kínálni, akkor nyugodtan keverjünk hozzá még görög joghurtot.
Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images