
Mennyei banános sütemény csokimázzal borítva: joghurttal készül a tésztája
Rögtön egy nagy tepsivel süss ebből a mennyei banános sütiből, napokig megőrzi a puhaságát, nem lesz száraz.
A desszertek mesés univerzumában a piskóta a legnagyobb kedvenc. Csak végy egy jó receptet, majd alkoss belőle tortát vagy roládot. A piskótatekercset egyszerű elkészíteni, a titka, hogy még melegen tekerd fel és hagyd, hogy így hűljön ki, ezután pofonegyszerű vele dolgozni. Könnyen ki- és feltekerhető, és ami a legfontosabb, nem törik meg.
Látványos és finom süti, amit többféleképpen szervírozhatsz, a banánt egészben vagy karikákra vágva is a piskótába tekerheted. A csokirajongók olvasztott fehér csokival is feldobhatják a sütit, ezt csorgasd a töltelékre, vagy vond be vele a roládot.
Piskóta:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk hozzá a sót és vaníliás cukrot.
A tojást válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá.
A tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral. Ezután forgassuk hozzá az olvasztott vajat, a tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket.
A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
A kisült piskótát még melegen tekerjük fel és hagyjuk így kihűlni.
Krém:
A mascarponét keverjük össze a cukorral, vaníliakivonattal és krémsajttal.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát tekerjük ki, majd kenjük meg a mascarponés krémmel. A megpucolt banánt helyezzük a krémre, majd szorosan tekerjük fel. Az elkészült piskótatekercset porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu