Uborkás krémsajt póréhagymával dúsítva - Kenyérre kenve, de mártogatósnak is isteni
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Szénhidrátcsökkentett lenmagos kenyér: ketogén diétába is szuper
Aranybarnára sült koreai zöldséges palacsinta: eteti magát, olyan finom
Csodaszép csokis-céklás kuglóf: álompuha, szaftos és rostban gazdag
Lassú tűzön főtt német gulyás: a gazdag, paprikás szósz a titka
6 finomság stressz ellen: cseréld a kávét matcha teára
A krémsajtos alaphoz szuperül illik a lédús uborka és az intenzívebb ízű, de nem erős póréhagyma.
Egy finom és tápláló szendvicsnél nincs jobb a világon, de csak akkor, ha minőségi és egészséges hozzávalókkal töltöd meg. Nyugodtan készíts otthon kencéket, amelyeket pillanatok alatt összeállíthatsz és sokkal izgalmasabb lesz tőlük akár egy szelet kenyér is.
Ha csak vajad van otthon, akkor zöldfűszerekkel készíts fűszervajat, amellyel nemcsak kenyeret, hanem húsokat is ízesíthetsz. Ha pedig laktatóbbra vágysz, akkor a klasszikus tonhalkrém sem maradhat ki, amelyet joghurt és majonéz tesz selymessé. Teheted kenyérre is, de mártogatósnak is tökéletes. A sajtkrém is sokféleképpen ízesíthető, mindenképpen próbáld ki ezt a könnyed uborkás változatot, amelyet póréhagymával tehetsz intenzívebb ízűvé.
Uborkás krémsajt póréhagymával
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm krémsajt (natúr)
- 1 darab kígyóuborka (kisebb)
- 10 szelet póréhagyma
- 1 teáskanál balzsamecet
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Az uborkát és a póréhagymát vágjuk egészen apróra, keverjük a krémsajthoz, majd sózzuk meg ízlés szerint, tegyük hozzá a balzsamecetet. Botmixerrel ízlés szerint dolgozzuk össze, hagyhatunk benne kisebb darabokat is. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors