Sült sajtos szendvics hús nélkül, ahogy a görögök készítik - Tzatzikivel a legjobb

Ciprusi halloumi szendvics cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon szeretjük, amikor egy szendvics felér egy komplett ebéddel, annyira finom és laktató - ráadásul hús nélkül.

Néha egy tartalmas melegszendvics - amiben van zöldség, fehérje és minden jó - felér egy laktató, teljes értékű fogással. Amikor rohanunk valahová, sokkal praktikusabb megoldás, mégsem kell kompromisszumot kötnünk, mert van annyira élvezetes, mint bármilyen főtt étel.

A halloumi az egyik legcsodálatosabb sütni való sajt, gazdag ízű és nem gumis az állaga, kényelmesen süthető, grillezhető és nagyon jó húshelyettesítő, ha szendvicsről van szó. A krémes tzatziki szuperül egészíti ki.

Ciprusi halloumi szendvics

Ciprusi halloumi szendvics kicsi

Hozzávalók 4 darabhoz

A szendvicshez

  • 500 gramm halloumi sajt
  • 4 darab ciabatta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 mokkáskanál oregánó

A tzatzikihez

  • 1 darab kígyóuborka
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál görög joghurt

Az összeállításhoz

  • 2 darab paradicsom
  • 2 marék madársaláta
Recept idők

Elkészítés:

A tzatzikihez lereszeljük az uborkát, megsózzuk, várunk egy kicsit vele, majd kinyomkodjuk. Finoman még sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az olajat, a zúzott fokhagymát, a görög joghurtot és összekeverjük.

Forró serpenyőben egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a kettévágott ciabattákat. A halloumi sajtot felszeleteljük, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, a bucik után mehet a serpenyőbe, és mindkét oldalát pirosra sütjük. A pirított ciabattákra rakjuk a madársalátát, rá a megsütött sajtot, tzatzikit, majd szeletelt paradicsomot és végül a ciabatták tetejét.

Ha hasonló típusú görög receptekre vágysz, kattints erre!

Fotók: Street Kitchen

Ezt is szeretjük