
30 perces, citromos csirkemell - Pikáns és gyorsan elkészül
Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Lagzis Kati szelet: a süti, ami minden generáció kedvence
Ropogós

Így készül a legegyszerűbb vajkrém: rengeteg mindennel feldobható

Palócleves nyári változatban: csirke és kapor teszi izgalmassá

Caprese saláta másként: édes őszibarackkal készül a nyári előétel

Omlós mákos pite: olyan, mintha a nagyi sütötte volna

Gyors cukkinis-paradicsomos tészta: a nyár íze a tányéron
Szerencsére egyre többet látok kezeletlen héjú citromokat a boltokban, ilyenkor mindig veszek egy csomót, annyira megörülök a lehetőségnek, hogy héjastul beletehetem mindenbe, amibe csak illik.
De most még a süteményeken, teákon, limonádékon és krémeken is túlmentem, és főszerepbe helyeztem ezeket a citromokat. Még csak nem is édességben vagy italban kerültek a középpontba, hanem egy húsételben, csirkével, mert így is nagyon nagyot tudnak menni, sőt, egészen máshogyan érvényesülnek.
A recept amúgy különösképpen nincs túlcifrázva, nem kell a fanyarság mellé már sok minden, csak egy kis fehérbor és fokhagyma.
Fontos, hogy a csirkemelleket előbb körbepirítjuk a serpenyőben, majd sütőben sütjük át belül, így nem fognak kiszáradni. Amíg átsülnek, éppen van idő elkészíteni a citromos mártást, így nem több, mint fél óra alatt elkészül az egész.
Akinek nincs otthon éppen használható fehérbora, helyettesítheti jó minőségű alaplével vagy húslevessel, csak a sózással kell óvatosabban bánni, ha az utóbbit használja hozzá.
Citromos csirkemell

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab csirkemell
- 2 darab kezeletlen héjú citrom
- 3 deciliter fehér bor/alaplé
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors