![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Citromos-csirkés tészta ress kelkáposztával: villámgyors téli vacsora
![kelkápistészta](https://kep.index.hu/1/0/3053/30530/305300/30530049_2343963_0c9dfe46b775c6d4e6842f4fa07a3e70_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Picit savanykás, picit csípős, de a különlegessége mellett mégis nagyon egyszerű. A hozzávalók tökéletesen harmonizálnak egymással.
Bármi, ami tészta, az jöhet, de néha azért nem árt variálni a feltéteket és az ízeket. Régen leragadtam a bolognai, carbonara párosánál, de mára - szerencsére - már sokkal nyitottabban állok az új ízekhez és alapanyagokhoz. A citrom, a fokhagyma, a kelkáposzta és a csirkemell kombinációja például annyira tökéletes, hogy se paradicsomlevet, se tejszínt, se tojást, semmilyen szószt nem igényel a tészta.
A legszebb az egészben az - mint általában a tésztaételeknél -, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen készül, hétköznap este is összedobhatjuk, és másnapi ebédnek is ugyanolyan finom lesz, mint aznap esti vacsorának.
Citromos-csirkés tészta
![kelkápistészta2](https://kep.index.hu/1/0/3053/30530/305300/30530041_93da41f9436060f620afed58bfaab812_wm.jpg)
Hozzávalók 5 adaghoz
- 500 gramm fussili
- 2 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 gramm csirkemellfilé
- 200 gramm kelkáposzta
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 1 teáskanál chilipehely
- 2 evőkanál citromlé
- ízlés szerint só, bors
- 40 gramm parmezán
Elkészítés:
A kelkáposztát mossuk meg, vágjuk csíkokra, majd picit sózzuk meg és tegyük félre.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dente-re. A tészta főzővizéből tegyünk félre fél bögrényit.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, majd vágjuk kockákra. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat egy kis olívaolaj társaságában, majd adjuk hozzá a csirkemellet. Sózzuk, borsozzuk, addig pirítsuk, míg teljesen ki nem fehéredik, akkor jó, ha már picit pirult.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, keverjük át. A kelkáposztából nyomkodjuk ki a nedvességet, majd adjuk a húshoz, pár percig kevergessük, míg össze nem esik, de azért még nem teljesen puha.
Adjuk a leszűrt tésztát is az ételhez a citromlével, a fűszerekkel és a főzővízzel együtt. Keverjünk mindent alaposan össze.
Vegyük le a tűzről, szórjuk rá a reszelt parmezánt, azzal is keverjük össze. Tálalhatjuk is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!