Aranybarnára sült csirkemell citromos-fokhagymás szószban – 30 perc alatt kész

citromoscsirke2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Könnyed, frissítő, igazi nyári ebéd vagy vacsora lehet ebből a fogásból, ráadásul se sok időt, se sok munkát nem igényel az elkészítése.

Isteni finom és villámgyors fogás ez a citromos szószban sült csirkemell - maximum 30 perc alatt kész mindennel együtt, ráadásul, míg elkészül, bőven van időnk kifőzni a köretet, rizst vagy kuszkuszt mellé. 

A lisztbe forgatott csirkemelleket aranybarnára kell sütni, majd egy fokhagymás, citromos öntetbe tenni, végül összemelegíteni. A citromos, picit savanykás ízek nagyon jól passzolnak a csirke semleges, natúr ízéhez, amit a sok fokhagyma még tovább fokoz. Ha az ételt tejszín nélkül készítjük, igazi könnyed, nyári, frissítő fogás, tejszínnel picit nehezebb, viszont sokkal, sokkal krémesebb lesz.

Citromos-fokhagymás csirkemell

citromoscsirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 40 gramm liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab salottahagyma
  • 0.5 darab citom leve
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 125 milliliter csirkealaplé
  • 80 milliliter tejszín (opcionális)
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Felezzük el hosszában a csirkemelleket, majd mindegyiket sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben.

1 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben. Süssük meg rajta a csirkemelleket, kb. 4-5 percig pirítsuk egy-egy oldalát, amíg aranybarna nem lesz. Tegyük félre.

Ugyanebbe a serpenyőbe tegyünk még egy kis olajat, majd adjuk hozzá az összekockázott hagymát és az összeaprított fokhagymát. Dinszteljük őket puhára, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet és az alaplevet. 2 percig gyöngyözve főzzük, az esetleg leragadt, sült hagymákat kaparjuk fel a serpenyő aljáról.

Ha krémesebbre szeretnénk, adjuk hozzá a tejszínt, keverjünk rajta egyet, majd tegyük vissza a csirkemelleket. Amikor az egész felmelegedett, kapcsoljuk le alatta a lángot. Keverjük bele a megmaradt 1 evőkanál vajat, majd petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük