![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Aranybarnára sült csirkemell citromos-fokhagymás szószban – 30 perc alatt kész
![citromoscsirke2](https://kep.index.hu/1/0/3310/33109/331092/33109276_2537206_daebdfc2544e1f7dcab40bf82a02128f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Könnyed, frissítő, igazi nyári ebéd vagy vacsora lehet ebből a fogásból, ráadásul se sok időt, se sok munkát nem igényel az elkészítése.
Isteni finom és villámgyors fogás ez a citromos szószban sült csirkemell - maximum 30 perc alatt kész mindennel együtt, ráadásul, míg elkészül, bőven van időnk kifőzni a köretet, rizst vagy kuszkuszt mellé.
A lisztbe forgatott csirkemelleket aranybarnára kell sütni, majd egy fokhagymás, citromos öntetbe tenni, végül összemelegíteni. A citromos, picit savanykás ízek nagyon jól passzolnak a csirke semleges, natúr ízéhez, amit a sok fokhagyma még tovább fokoz. Ha az ételt tejszín nélkül készítjük, igazi könnyed, nyári, frissítő fogás, tejszínnel picit nehezebb, viszont sokkal, sokkal krémesebb lesz.
Citromos-fokhagymás csirkemell
![citromoscsirke](https://kep.index.hu/1/0/3310/33109/331092/33109286_b6213c2aa155501e578e9d5690c2edb5_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 40 gramm liszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab salottahagyma
- 0.5 darab citom leve
- 1 evőkanál citromhéj
- 125 milliliter csirkealaplé
- 80 milliliter tejszín (opcionális)
- petrezselyem
Elkészítés:
Felezzük el hosszában a csirkemelleket, majd mindegyiket sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg a lisztben.
1 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben. Süssük meg rajta a csirkemelleket, kb. 4-5 percig pirítsuk egy-egy oldalát, amíg aranybarna nem lesz. Tegyük félre.
Ugyanebbe a serpenyőbe tegyünk még egy kis olajat, majd adjuk hozzá az összekockázott hagymát és az összeaprított fokhagymát. Dinszteljük őket puhára, majd adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet és az alaplevet. 2 percig gyöngyözve főzzük, az esetleg leragadt, sült hagymákat kaparjuk fel a serpenyő aljáról.
Ha krémesebbre szeretnénk, adjuk hozzá a tejszínt, keverjünk rajta egyet, majd tegyük vissza a csirkemelleket. Amikor az egész felmelegedett, kapcsoljuk le alatta a lángot. Keverjük bele a megmaradt 1 evőkanál vajat, majd petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!