Nagyon puha citromos kenyér – Görög joghurt lazítja a tésztáját

citromos joghurtos piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha más nem, ez a puha citromos sütemény biztosan visszahozza a nyarat és a napsütést a lakásba.

Bár most még szép napos az ősz, el fog jönni az az idő, amikor a nap már csak elvétve bukkan elő. Ilyenkor előkerül a tea, ami mellé muszáj sütni valami finom süteményt.

Kevert sütit készíteni azért jó, mert csak a tésztába kell keverni a kívánt alapanyagokat, tökéletes ízhatást lehet elérni, akár magában is isteni, meg sem tölteni krémmel. Ez a süti a savanykásabb ízek kedvelőinek fog tetszeni, mert nemcsak joghurt, hanem citromlé is kerül a tésztájába. 

Citromos-görög joghurtos sütemény

citromos joghurtos piskóta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 210 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • 250 milliliter görög joghurt
  • 100 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 70 milliliter étolaj
  • 30 milliliter citromlé (frissen facsart)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérsütőformát vajazzunk ki. 

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik tálban keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a citromlevet. Folyamatosan keverve forgassuk bele a lisztes keveréket. Ekkor lassan öntsük hozzá az olajat, és addig keverjük, amíg a tészta egynemű nem lesz. 

Öntsük a masszát a kenyérformába, süssük 50 percig, tűpróbáig. 

Szeletelés előtt várjuk meg, amíg kihűl. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük