
Citromos keksz forró tea mellé – Olyan puha, hogy szétomlik a szájban

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Kekszet sütni a világ egyik legegyszerűbb dolga, mégis a legtöbbször inkább megvesszük a boltban.
Diéta ide vagy oda, a teánk mellé nyugodtan elmajszolhatunk pár darab kekszet. Bár egyszerűbbnek tűnik leszaladni érte a boltba, de valahogy ott sosem azt az ízvilágot kapom, mint amilyet megálmodtam a forró italhoz.
Kávé mellé csokisat vagy mogyorósat, netán zabkekszet, de tea mellé bizony valami savanykásabbat képzelek el. Például ezt a citromosat, amit utána szépen bedobozolok, és megpróbálok minden nap csak egyet, na jó, kettőt enni belőle.
Citromos keksz

Hozzávalók 10 adaghoz
- 260 gramm liszt
- 130 gramm vaj
- 160 gramm nádcukor
- 1 darab citrom
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 darab tojás
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat hagyjuk egy kicsit puhulni, keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, majd facsarjuk bele a citrom levét. Ízlés szerint citromhéjat is reszelhetünk bele. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, végül szitáljuk hozzá a lisztet. A masszát jól dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Formázzunk belőle kis golyókat, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük rá a golyókat úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz.
Süssük meg őket annyira, hogy a szélük aranybarnára süljön. Ilyenkor a sütik közepe még puha, így hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images