Citromos keksz forró tea mellé – Olyan puha, hogy szétomlik a szájban

citromoskeksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kekszet sütni a világ egyik legegyszerűbb dolga, mégis a legtöbbször inkább megvesszük a boltban.

Diéta ide vagy oda, a teánk mellé nyugodtan elmajszolhatunk pár darab kekszet. Bár egyszerűbbnek tűnik leszaladni érte a boltba, de valahogy ott sosem azt az ízvilágot kapom, mint amilyet megálmodtam a forró italhoz.

Kávé mellé csokisat vagy mogyorósat, netán zabkekszet, de tea mellé bizony valami savanykásabbat képzelek el. Például ezt a citromosat, amit utána szépen bedobozolok, és megpróbálok minden nap csak egyet, na jó, kettőt enni belőle. 

Citromos keksz

citromos kekszike recept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 260 gramm liszt
  • 130 gramm vaj
  • 160 gramm nádcukor
  • 1 darab citrom
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat hagyjuk egy kicsit puhulni, keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, majd facsarjuk bele a citrom levét. Ízlés szerint citromhéjat is reszelhetünk bele. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a sót, végül szitáljuk hozzá a lisztet. A masszát jól dolgozzuk össze. 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

Formázzunk belőle kis golyókat, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és tegyük rá a golyókat úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz. 

Süssük meg őket annyira, hogy a szélük aranybarnára süljön. Ilyenkor a sütik közepe még puha, így hagyjuk kihűlni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük