Citromos-kókuszos sütemény édes krémmel borítva: sütés nélkül készül

sütike
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha neked sincs kedved a sütő mellett ácsorogni, készítsd el ezt a mennyei édességet.

Mutatós, sütés nélkül készül és isteni finom az alábbi édesség, a kókusz és a citrom íze dominál mind a tésztában, mind a krémben. Az alapja darált keksz, amelyet - az előbb említett hozzávalókon kívül - sűrített tejjel és vajjal kell kikeverni, majd a formába nyomkodni és kész is van. A krém sem bonyolultabb: vaj, cukor és citromlé keveréke, de amilyen egyszerű, annyira finom.

A kókuszos édesség kicsit hasonlít a horvát sütire, a bela bajaderára, de talán még annál is finomabb, ugyanis az alábbi desszertben a kókusz mellett a citrom kapja a főszerepet. A friss citromlé és citromhéj ellensúlyozza a krém édességét és picit frissebbé teszi az összhatást. Tökéletes nyári süti, ha nincs kedved a konyhában álldogálni, mindenképp próbáld ki.

Citromos-kókuszos sütemény

sütike2

Hozzávalók 20 szelethez

Alap:

  • 80 gramm vaj
  • 250 gramm sűrített tej (cukrozott)
  • 250 gramm darált keksz
  • 90 gramm kókuszreszelék
  • 1 darab biocitrom

Krém:

  • 200 gramm porcukor
  • 70 gramm vaj
  • 4 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Béleljünk ki sütőpapírral egy nagyjából 20x25 centis tepsit.

Alap:

A darált kekszet keverjük össze a kókuszreszelékkel és 1 citrom reszelt héjával. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a sűrített tejet és 1 citrom levét. Gyúrjuk össze a masszát, majd nyomkodjuk az előkészített tepsibe, végül tegyük a hűtőbe. 

Krém:

A porcukrot keverjük habosra a puha vajjal és a citromlével, ha túl sűrű, mehet hozzá még egy kis citromlé. Kenjük a krémet a süti tetejére, szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük vissza a hűtőbe, míg teljesen megszilárdul. 

Vágjuk szeletekre, majd kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük