Ízletes, fokhagymás pác csirkemellhez: szaftosan tartja a húst

csirkemell
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pácolásnak köszönhetően nemcsak sokkal finomabb lesz a hús, hanem sokkal szaftosabb is, nem éri meg kihagyni ezt a lépést.

A csirkemell szárazabb húsrész, ha nincs megfelelően pácolva és fűszerezve, gumis és ízetlen lesz. Az igazán finom pác titka a fűszerezésben rejlik: az olajat, jelen esetben olívát, minél többféle, lehetőleg friss zöldfűszerrel érdemes keverni. Az alábbi nedves pácba kakukkfű, oregánó, rozmaring és petrezselyem került, és természetesen a fokhagymával sem spóroltunk, az adja meg a karakterét.

A fűszerek és az olaj mellé citromlevet és citromhéjat is kevertünk, így mediterrán ízvilágot kap a hús, a görög tengerpartot varázsolja a konyhádba ez a recept. 

Bár a pác nagyban hozzájárul ahhoz, hogy szaftos legyen a csirkemell, a sütésére is figyelni kell: magas hőmérsékleten készítsd, és ha elkészült, alufólia alatt pihentesd 5 percet, mielőtt szeletelnéd.

Fokhagymás pác csirkemellhez

grillezettcsirke

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 120 ml olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 darab biocitrom
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk oregánó
  • 0.5 tk rozmaring
  • 1 ek petrezselyem (friss)
  • 1 tk
  • ízlés szerint bors
  • 6 darab csirkemellfilé
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Az egyik citrom héját reszeljük le, és mindkettő levét facsarjuk ki. A friss petrezselymet aprítsuk össze.

Keverjük össze a pác hozzávalóit egy tálban. Tegyük bele a csirkemelleket. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, de akár 2 órára.

Melegítsük elő a grillt, vékonyan kenjük le olajjal a rácsot. A csirkemellet vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla a felesleget, majd oldalanként nagyjából 5-7 percig süssük őket.

Fólia alatt hagyjuk pihenni 5 percig, mielőtt szeletelnénk és tálalnánk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük