Ricottával dúsított citromos scone: különleges finomság egyszerűen

4
Nyomtatás
cscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az angolok pogácsája édességként is isteni, tökéletes kísérő a délutáni kávé vagy tea mellé.

A scone rengeteg variációban készülhet, érdemes kipróbálni édesen és sósan is, ha szeretnéd, dzsemmel is megkenheted a tésztát, persze csak akkor, ha a mázat kihagyod.

Az omlós vendégváró tésztájában a citrom dominál, de használhatsz helyette narancsot is. Az egyszerű finomság mindenféle cicoma nélkül is pompás, de ha igazán ki szeretnél tenni magadért, csorgass rá citromos mázat. Persze ha a citrus továbbra sem szimpatikus, akkor próbálkozz mascarponés mázzal.

Citromos scone

citromosscone

Hozzávalók 4 adaghoz

Tészta:

  • 175 g ricotta
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 100 g porcukor
  • 200 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 50 g hideg vaj
  • tej szükség szerint
  • tej a kenéshez

Máz:

  • 200 g porcukor
  • 1 darab citrom
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A ricottát tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a cukor felét.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, forgassuk hozzá a maradék cukrot, sütőport és a sót, a hideg vajat pedig kockákra vágva morzsoljuk a lisztes keverékhez.

A lisztes keveréket és a ricottát dolgozzuk egybe, adjunk hozzá szükség szerint 1-2 evőkanálnyi tejet, hogy lágy tésztát tudjunk belőle gyúrni.

A begyúrt tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kétujjnyi vastagságúra, majd szaggassuk ki pogácsaszaggatóval, vagy vágjunk belőle háromszögeket.

A formára vágott vagy szaggatott tésztát tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le tejjel, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 18-22 perc alatt süssük készre.

A scone tetejére csorgassunk citromos mázat.

Máz:

A porcukrot és a citrom facsart levét keverjük össze.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon