Villámgyors citromszirup 3 hozzávalóból – Így lesz a legfinomabb a limonádé

citromszirup cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nyár leghűsítőbb itala a limonádé, bár nagyon egyszerű elkészíteni, mégis többféle módon teheted izgalmassá.

Limonádét készíteni a világ legegyszerűbb dolga, amelyből készíthetsz nagyobb mennyiséget is, a hűtőben sokáig eláll és biztosan felfrissít.  

A citromos italt izgalmasabbá teheted, ha levendulát is adsz hozzá, nemcsak a színe lesz szebb, hanem meg is nyugtat. A limonádéhoz érdemes cukorszirupot is készíteni, mert az könnyebben feloldódik a hideg vízben. Ezzel a módszerrel isteni finom italt készíthetsz.

Citromból is készíthetsz szirupot, így még egyszerűbben megoldhatod a limonádé kérdését, hisz ehhez már csak vizet kell öntened és kész a hűsítő ital. Érdemes bio, kezeletlen citrommal dolgozni, mert a héjára is szükséged lesz, hogy még intenzívebb ízt érhess el. Attól függően, hogy milyen sűrű szirupot szeretnél, csökkentsd vagy növeld a főzési időt. 

Citromszirup

citromszirup recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 6 darab citrom
  • 3 darab citrom héja
  • 250 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

A citromokat alaposan mossuk meg, majd itassuk le róluk a vizet.

Nyomjuk ki a levüket, nagyjából 500 millilitert nyerjünk ki. A felének a héját is reszeljük le kis lyukú reszelőn. Öntsük a citromlevet egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a citrom héját. Folyamatosan keverve forraljuk pár percig, vigyázva, hogy a cukor nehogy karamellizálódjon. Egy kis lyukú szűrőn szűrjük le a folyadékot, majd forraljuk még pár percig. 

Közben fertőtlenítsünk ki üvegeket, öntsük bele még forrón a szirupot. Hagyjuk kihűlni, majd zárjuk le. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük