Coleslaw-saláta lilakáposztából: ázsiai ízekkel és kevesebb kalóriával
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Diétásnak is mondható az ázsiai ihletésű coleslaw-saláta, amely különleges alapanyagokkal, de ugyanolyan egyszerű technikával készül.
Bár nagy rajongója vagyok a klasszikus coleslaw-salátának is, ez most nem a hagyományos változat. Nem csak abban különbözik az eredetitől, hogy lilakáposztából készül fehér helyett, hanem abban is, hogy ázsiai ízvilágú, különleges dresszinggel öntjük nyakon.
A szokásos majonéz nem kapott helyet ebben a változatban, amitől nem csak egészségesebb, de diétásabb is ez a coleslaw. Mégsem lesz száraz a végeredmény, a szójaszószból, rizsecetből, szezámolajból készült öntet is bőven elég rá.
Az ázsiai ízekről - az előbb említett dresszingen kívül - a gyömbér és a koriander gondoskodik, de nagyon jól áll neki, ha tálalásnál megszórjuk egy kis pirított szezámmaggal is.
Coleslaw-saláta lilakáposztából
Hozzávalók
- 0.5 fej lilakáposzta
- 1 darab répa
- 1 darab vöröshagyma
- 1 tesákanál só
- 1 marék koriander
- 1 teáskanál gyömbér (reszelt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál szezámolaj
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál rizsecet
- 1 csipet cukor
- opcionális szezámmag (fekete)
Elkészítés:
Készítsük elő az alapanyagokat. A lilakáposztát, a hagymát és a répát vágjuk vékony szeletekre, vagy gyaluljuk le. A koriandert aprítsuk össze, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le.
Tegyük a káposztát egy tálba, sózzuk meg, jól dörzsöljük a sót a zöldségbe. Hagyjuk így 15-20 percig. Öblítsük át hideg víz alatt, jól csöpögtessük le. Keverjük össze a hagymával, répával és a korianderrel.
Egy kisebb tálban keverjük össze a szezámolajat, szójaszószt, gyömbért, fokhagymát, rizsecetet és cukrot. Öntsük a dresszinget a zöldségekre, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk. Fedjük le, tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek. Tálalásnál szórjuk meg szezámmaggal.
Fotó: Getty Images