
Kívül ropogós, belül puha csicseriborsó-fasírt - Tele van fehérjével

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

10 mesés citromos desszert egy csokorba gyűjtve: ezek a kedvenceink
Ropogós

Egyserpenyős pirult krumpli: sült paprika színesíti

Fantasztikus málnás muffin: vajtól lesz omlós és isteni

Pofonegyszerű, nagyon sajtos zöldborsótócsni: alig valamiből készül

Krémes eperleves bodzával: jó hidegen kínáld

Villámgyors csirkés pad thai házilag: vacsorára is belefér
Hasonlít a falafelre, de kevésbé fűszeres ez a húsmentes fasírt, amit a csicseriborsóval ismerkedők is szeretni fognak.
A csicseriborsó igazi szuperétel és szerencsére egyre népszerűbb nálunk is. Nem véletlenül, hiszen fehérjedús, ásványi anyagokban gazdag, emellett az emésztést is támogatja, így a fogyókúrádba is beilleszthető. Számos felhasználási módja létezik, ezekről itt olvashatsz bővebben.
Az egyik legismertebb elkészítési módja a hummusz, amikor a csicseriborsó mártogatóssá lényegül. Ezt is lehet ízesíteni különféle zöldségekkel. Csicseriborsóból, akár a többi hüvelyesből, főzelék is készülhet, amelyet saját magával érdemes behabarni. Készíthetsz belőle fasírtot is, amelynek egyik változata a Közel-Kelet egyik legnépszerűbb étele, a falafel, de az alábbi verziónál bánj finomabban a fűszerekkel.
Csicseriborsó-fasírt

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz csicseriborsó (konzerv vagy főtt)
- 1 darab tojás
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- ízlés szerint petrezselyem (apróra vágva)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 70 gramm zsemlemorzsa
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csicseriborsót aprítsuk pépesre. Ha nem konzervvel dolgozunk, akkor a csicseriborsót főzzük meg enyhén sós vízben, majd pépesítsük.
Keverjük hozzá a fokhagymát, a petrezselymet, a tojást, sózzuk, borsozzuk. Zsemlemorzsa hozzáadásával tudjuk elérni a gyúrható állagot. Formáljunk belőle golyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd süssük ki a golyókat.
Fotó: Getty Images