
Tömött csirkemell ricottával és spenóttal sütve: nem fog kiszáradni a hús

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós csicseriborsós laposkenyér: alig valamiből készül

Retró, sós, édes és töltött kiflik egy helyen: mindenki megtalálja a kedvére valót

Édesburgonyás-narancsos kuglóf: szaftos, rostban gazdag desszert

Fokhagymás-sajtos gombafejek: sütőben pirulnak ropogósra

Magyaros krumplileves húsgombóccal: ebből biztos a repeta
A sült csirke az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, mégis előfordul, hogy száraz, íztelen lesz, hiába fűszerezzük.
Bár igyekszem csökkenteni a húsfogyasztás mértékét, szárnyasokat még szoktunk enni, a gyerekek nagyon szeretik. Persze ők legszívesebben rántva ennék, de ennél igyekszem változatosabban és egészségesebben elkészíteni.
Az úgynevezett hasselback módszerrel egyrészt mindenféle finomsággal meg tudjuk tölteni a csirkét, másrészt ugyan egyben sütjük, de sokkal gyorsabban kész van. A módszer lényege, hogy a húst vékonyan bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk szét teljesen, maximum a háromnegyedéig. A hézagokba bele tudjuk dugdosni a kívánt hozzávalókat - jelen esetben spenótot és ricottát -, majd az egészet a sütőben kell megsütni. A hús nem csak finom, de még szép is lesz.
Csirke hasselback ricottával és spenóttal

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 250 gramm spenót vagy bébispenót
- 180 gramm ricotta
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 50 gramm gouda
Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk egész apróra, a vaj egy részén pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a spenótot is. Ha a spenót összeesett, keverjük hozzá a ricottát.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csirkemellfiléket vagdossuk be majdnem teljesen, sózzuk, borsozzuk, és mindegyik mélyedésbe tegyünk a spenótos-ricottás keverékből.
A goudát reszeljük le.
Egy jénaiba tegyük a megmaradt vajat, öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele a csirkemelleket. Szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük körülbelül fél órát, amíg a sajt szépen megpirul rajta.
Fotó: Getty Images