Tömött csirkemell ricottával és spenóttal sütve: nem fog kiszáradni a hús

spenótos ricottás hasselback csirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sült csirke az egyik legegyszerűbben elkészíthető étel, mégis előfordul, hogy száraz, íztelen lesz, hiába fűszerezzük.

Bár igyekszem csökkenteni a húsfogyasztás mértékét, szárnyasokat még szoktunk enni, a gyerekek nagyon szeretik. Persze ők legszívesebben rántva ennék, de ennél igyekszem változatosabban és egészségesebben elkészíteni.

Az úgynevezett hasselback módszerrel egyrészt mindenféle finomsággal meg tudjuk tölteni a csirkét, másrészt ugyan egyben sütjük, de sokkal gyorsabban kész van. A módszer lényege, hogy a húst vékonyan bevagdossuk úgy, hogy nem vágjuk szét teljesen, maximum a háromnegyedéig. A hézagokba bele tudjuk dugdosni a kívánt hozzávalókat - jelen esetben spenótot és ricottát -, majd az egészet a sütőben kell megsütni. A hús nem csak finom, de még szép is lesz. 

Csirke hasselback ricottával és spenóttal

spenótos ricottás hasselback csirke recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 250 gramm spenót vagy bébispenót
  • 180 gramm ricotta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 50 gramm gouda
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát vágjuk egész apróra, a vaj egy részén pároljuk pár percig, majd tegyük hozzá a spenótot is. Ha a spenót összeesett,  keverjük hozzá a ricottát. 

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

A csirkemellfiléket vagdossuk be majdnem teljesen, sózzuk, borsozzuk, és mindegyik mélyedésbe tegyünk a spenótos-ricottás keverékből.

A goudát reszeljük le. 

Egy jénaiba tegyük a megmaradt vajat, öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele a csirkemelleket. Szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük körülbelül fél órát, amíg a sajt szépen megpirul rajta. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük