Pikáns csirkecombok chilis-gyömbéres pácban – Kívül ropogósra, belül puhára sül a hús

mézes chilis csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Édes, pikáns és csípős is egyszerre ez a csirkecomb, amelynek a szaftossága biztos nem hagy kívánnivalót maga után.

Ha szereted a kicsit csípős, kicsit édeskés húsételeket, ezt a csirkecombot neked találták ki. A csirkecomb szerencsére önmagában is elég szaftos, de ez a pác egyenesen csodát tesz vele. A húsba beleivódnak az ízek, úgyhogy érdemes türelmesnek lenni, néhány órát állni hagyni benne a combokat.

Ha nem szereted a combot, akkor csirkemellet is használhatsz. A csirkemellnél használhatsz több pácot, hogy a hús biztosan elég puha és szaftos legyen. Ez a csirkemell kicsit másféle páccal készült, de ugyanolyan izgalmas ízt ígér.  A méz gyönyörűen rásül a csirkére, a pác viszont puhán tartja belül, így lesz kívül ropogós, belül puha az étel.

Ha mégis a comb a kedvenced, akkor mézesen-fokhagymásan is elkészítheted, így lesz izgalmas az édes és a sós íz kombinációja. 

Csirkecomb chilis-gyömbéres pácban

mézes chilis csirkecomb recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 6 darab csirke alsócomb
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál gyömbér
  • 0.5 darab citrom leve
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsuk meg, egy papírtörlőn itassuk le róluk a nedvességet. 

A fokhagymát és a gyömbért pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra vagy préseljük át fokhagymanyomón. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá az olajat, a szójaszószt, a mézet, a chilit és a citrom levét. A pácba forgassuk bele a csirkecombokat. Letakarva pihentessük legalább egy órát. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Tegyük a csirkecombokat egy tepsibe, locsoljuk meg a páccal, ha szükséges, egy kevés vizet is öntsünk alá. Takarjuk le a tepsit fóliával, süssük a combokat 30 percig. Utána vegyük le a fóliát, forgassunk a combokon egyet, majd süssük további 15-20 percet. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük