Tejfölben sült, krémes csirkecombok: a szószba sokféle fűszer kerül
A tejfölben sült csirkecombok a szósz gazdag fűzerezésétől lesznek ellenállhatatlanul finomak.
Csirkecombból is nagyon izgalmas és különleges étel készülhet, csak hagyd fűszeres pácban állni pár órát, ráadásul a marinád szaftosan is tartja. Az alábbi változatban a lime, a koriander és a chili dominál, tökéletes harmóniában állnak az ízek, a picit fanyar, friss és csípős aromák szuperül kiegészítik egymást.
Filével érdemes dolgozni, mert sokkal gyorsabban átsül, mint a csontos társa. Akár sütőben is elkészítheted, de grillre dobva füstös pluszízt kap, amely nagyon jól áll neki, érdemes kipróbálni.
Ha nem kedveled a római kömény karakteres ízét, nyugodtan hagyd ki belőle – bár nagyon jól áll a lime-nak –, ha pedig picit édeskésebb irányba vinnéd el, adj a páchoz 1 evőkanál mézet is.
Az olívaolajat, a fűszereket, az összeaprított koriandert, a lime-levet és a vizet tegyük egy befőttesüvegbe, alaposan rázzuk össze.
Tegyük a húst egy tálba, öntsük rá a pácot, keverjük vele össze. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
A grillt melegítsük elő közepes lángon. A húst vegyük ki a pácból, csöpögtessük le róla.
Tegyük a grillre, majd oldalanként 6-8 percig süssük.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu