Vajpuha csirkecomb sűrű, krémes szószban: a mustár dominál a mártásban

mustároscomb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha viszonylag kevés munkával készítenél valami finomat, ami egy picit különleges is, az alábbi recept a legjobb választás.

Pár egyszerű hozzávalóból is fenséges ételt tehetsz az asztalra, ez a mártás annyira finom, hogy magában is kanalaznánk. Az alapja fehérbor, tejszín és alaplé, előbbitől lesz picit különleges, de főként a dijoni mustár dominál benne. Fontos, hogy dijoni és ne sima mustárt szerezz be, a picit csípős, pikáns verzióval lesz igazán finom. 

Nem csak csirkecombbal működik a recept, mellével is tökéletes lesz: annak kevesebb idő is elég, hogy átsüljön, és nem kell attól tartani, hogy kiszárad, a szósz szaftosan tartja. Bármelyik mellett is döntesz, fontos, hogy egy kevés olajon körbepirítsd, kérgesítsd a húst. 

Csirkecomb mustáros szószban

mustároscomb2

Hozzávalók 6 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kilogramm csirkecomb (alsó vagy felső)
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 fej salottahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk kakukkfű
  • 3 ek dijoni mustár
  • 120 ml száraz fehérbor
  • 250 ml alaplé
  • 120 ml tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozzuk meg, vágjuk finomra.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy nagy, sütőbe is betehető serpenyőben forrósítsunk olajat, majd pirítsuk le a combok mindkét oldalát. Nem kell még teljesen átsülniük, csak egy kis színt, kérget kapniuk. Tegyük őket egy tányérra.

Ha szükséges, tegyünk még egy kis olajat a serpenyőbe, majd dobjuk rá a hagymát. Szórjuk rá a kakukkfüvet, majd 4-5 percig dinszteljük. Ekkor mehet rá a fokhagyma is.

Öntsük fel a borral, adjuk hozzá a mustárt és az alaplevet. Várjuk meg, míg forrásnak indul, majd tegyük bele vissza a combokat, locsoljuk le a mártással őket.

Fedő nélkül toljuk a sütőbe 40-45 percre. Ekkor öntsük rá a tejszínt, forgassuk a combokat a szószba, majd tegyük vissza még 10 percre.

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük