![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
10 szaftos csirkés étel receptje, ami után megnyalod a tíz ujjadat
Az egyik legnépszerűbb szárnyas a csirke, bármelyik részét felhasználhatjuk, a hazai és a világkonyha kedvelt alapanyaga, számtalan fogás készíthető belőle.
Tartalmas, melegítő leves gyorsan és egyszerűen? Ez a recept minden szempontnak megfelel, nagyon laktató, isteni finom, villámgyorsan tálalhatod, és kezdők is bátran elkészíthetik, elronthatatlan.
Ha kész gnocchit használsz alapnak, tényleg szinte semmi munkával készül a leves, de ha több időd van, természetesen házilag is begyúrhatod a krumplinudlit.
A levesbe a gnocchi mellé csirkemell, répa, zeller, hagyma és spenót kerül, de bátran gazdagítsd más zöldséggel, fehérrépával, karalábéval is. A krémesítésről a tejszín gondoskodik, ez sűríti is, sokkal gazdagabbá teszi a levest.
A szárzellert vágjuk karikákra, a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra. A fokhagymát és a répát hámozzuk meg, előbbit reszeljük le, utóbbit vágjuk vékony karikákra.
A csirkemellet tiszítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk falatnyi darabokra.
Az olajat forrósítsuk fel egy nagy lábasban, dobjuk rá a zellert, a hagymákat és a répát, 2-3 percig dinszteljük. Adjuk hozzá a húst, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, és pirítsuk fehéredésig.
Öntsük fel az alaplével, forrásig melegítsük. Vegyük kicsire a lángot, majd gyöngyözve főzzük 10-15 percig, míg kicsit összeérnek az ízek.
Adjuk hozzá a gnocchit, és főzzük további 3-4 percig, majd öntsük fel a tejszínnel. Adjuk hozzá az átmosott spenótot is, majd főzzük még 2-3 percig, míg a spenót megfonnyad.
Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu