Omlós csirkemell dijoni mustáros-tejszínes szószban – Soha nem sült még ilyen puhára

mustáros csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemellet nem tudom megunni, annyiféle szósszal vagy öntettel lehet variálni, mindig másmilyen a végeredmény.

Ha szeretnénk valamilyen tápláló és viszonylag gyors ebédet vagy vacsorát készíteni, a csirkemellel biztosan nem tudunk mellényúlni. Mindig nagyobb adagot vásárolok a kedvenc hentesemnél, majd szépen, kisebb adagokban lefagyasztom, így csak elő kell venni, amikor szükség van rá.

Igazából minden szósz illik hozzá, legyen az édeskésebb vagy csípősebb, a lényeg, hogy kellemes szaftos réteg vonja be a húst. Nekem a mustár és a tejszín a kedvenc alapanyagaim közé tartoznak, ezeket keverve pedig tényleg nem kell más a csirkére, és máris kész a tökéletes fogás. 

Csirkemell dijoni mustáros szószban

mustáros csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 darab salottahagyma
  • 120 milliliter tejszín
  • 2 evőkanál mustár (dijoni)
  • 50 milliliter fehérbor (száraz)
  • 1 teáskanál kakukkfű (őrölt)
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket tisztítsuk meg, majd sózzuk, borsozzuk. A hagymát vágjuk apróra. 

Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd a csirkemellekeket pirítsuk 10-12 percig, félidőnél fordítsuk meg őket. 

Vegyük ki a csirkemelleket, tegyük ki egy tányérra, takarjuk le fóliával, hogy melegen tartsuk.

A serpenyőbe tegyük bele a hagymát, dinszteljük 2 percig. Öntsük bele a fehérbort, főzzük pár percet együtt. 

A tejszínt keverjük össze a mustárral és a kakukkfűvel, majd tegyük a hagyma mellé a serpenyőbe, pároljuk néhány percig. 

Tálalásnál a csirkét tegyük tányérra, majd locsoljuk meg a szósszal. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük