A 8 legfinomabb étel csirkemellből: szaftos, sült és rántott fogások
A csirkemellből egyszerűen és gyorsan változatos, fenséges fogásokat készíthetsz. Főételként sütve, rántva, ragunak is remek választás.
A rántott hús örök kedvenc, melyre nem lehet ráunni, néha azonban érdemes változtatni a hagyományos recepten: ha krumplis bundát kap, igazán izgalmas lesz.
A krumplis bunda remekül fűszerezhető, mi most őrölt fehér borssal és szerecsendióval adtuk meg a hangulatát. Ha intenzívebbre vennéd az ízeket, akkor a szerecsendió helyett használj fokhagymát és reszelt hagymát. A masszában zöldfűszereknek is jut hely, dobd fel petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.
A húst tetszés szerint szeleteljük fel (csíkokra is vághatjuk), majd kicsit klopfoljuk ki. Ezután a szeleteket mindkét oldalukon fűszerezzük sóval, utána tegyük hűtőbe, míg a krumplis bundát elkészítjük.
A megtisztított burgonyát toljuk le nagy lyukú reszelőn, utána keverjük hozzá a fehér borsot, szerecsendiót és a tojást.
A lisztet mérjük tányérba.
A hússzeleteket először a lisztben forgassuk meg, majd a reszelt burgonyában, utána bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukon.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu