Csirkemell krumplis bundában: ha unod a rántott húst, próbáld ki így

kbhcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemell krumplis bundát kap, ettől lesz ropogós és kiadósabb, köret nem is szükséges mellé, egy könnyű saláta bőven elég.

A rántott hús örök kedvenc, melyre nem lehet ráunni, néha azonban érdemes változtatni a hagyományos recepten: ha krumplis bundát kap, igazán izgalmas lesz.

A krumplis bunda remekül fűszerezhető, mi most őrölt fehér borssal és szerecsendióval adtuk meg a hangulatát. Ha intenzívebbre vennéd az ízeket, akkor a szerecsendió helyett használj fokhagymát és reszelt hagymát. A masszában zöldfűszereknek is jut hely, dobd fel petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.

Csirkemell krumplis bundában

kbhct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 30 dkg krumpli
  • fehér őrölt bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint szeleteljük fel (csíkokra is vághatjuk), majd kicsit klopfoljuk ki. Ezután a szeleteket mindkét oldalukon fűszerezzük sóval, utána tegyük hűtőbe, míg a krumplis bundát elkészítjük.

A megtisztított burgonyát toljuk le nagy lyukú reszelőn, utána keverjük hozzá a fehér borsot, szerecsendiót és a tojást.

A lisztet mérjük tányérba.

A hússzeleteket először a lisztben forgassuk meg, majd a reszelt burgonyában, utána bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalukon.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük