Görög fűszerekkel sütött csirkenyárs – Elképesztően puha lesz így a hús

görög csirkenyárs cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Izgalmas fűszerekkel pácolva tökéletes húst készíthetsz a grillen is, a csirkemell sem lesz száraz.

Grillezni jó dolog, nemcsak azért, mert nagyon sokféleképpen tudsz húsokat vagy zöldségeket sütni, hanem azért is, mert könnyedebb fogásokat is készíthetsz. A grillezett húsokhoz szuperül illenek a különféle mártogatósok és saláták, pikkpakk fejedelmi ételeket tehetsz az asztalra. Grillezhetsz akár gyümölcsöt is a nyársra tűzve, az édes ananász és a sós hús tökéletes párost alkotnak. Ha nem kívánod a húst, akkor húzz a nyársra fűszeres zöldségeket, biztosan nem fogja megterhelni a gyomrodat. 

A grillezni kívánt húsokat érdemes bepácolni, hogy biztosan puhák és szaftosak legyenek. Minél fűszeresebb pácot készítesz, annál finomabb lesz az ételed. 

Csirkenyárs görög fűszerekkel

görög csirkenyárs recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 1 darab citrom leve
  • 1 darab citrom héja
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 teáskanál görög fűszerkeverék
  • 1 teáskanál grillfűszerkeverék
  • 1 teáskanál oregánó (szárított)
  • 1 teáskanál kakukkfű (szárított)
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 4 darab nyárs (fa)
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát nyomjuk össze, a hagymát vágjuk egészen apróra. A citrom levét, a héját, az olajat, a vörösborecetet, a hagymákat, a görög- és a grillfűszerkeveréket, az oregánót, a sót, borsot, pirospaprikát és a kakukkfüvet keverjük össze, öntsük egy zárható zacskóba. A csirkemellet kockázzuk fel, tegyük szintén a zacskóba, majd nyomjuk ki a felesleges levegőt és zárjuk le a tasakot. Tegyük a hűtőbe körülbelül 2 órára. 

A grillt 200, ha sütőben sütjük, akkor a sütőt 175 fokra melegítsük elő. A fanyársakat áztassuk be 30 percre, mielőtt felhúzzuk rájuk a húst. A húst vegyük ki a pácból, húzzuk a nyársra. Ha sütőben sütjük, tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 20 percig. Grillen oldalalanként 5-6 percet kapjon a hús, majd kenegessük meg a maradék páccal is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük