
Könnyed, szaftos csirkeragu – Friss sárgarépa és újkrumpli gazdagítja

Ez a csirkeragu pont annyi idő alatt készül el, amennyi idő alatt a család hazaérve kényelmes ruhába öltözik.
Ez a csirkeragu igazán könnyen elkészíthető, laktató, de mégsem nehéz egytálétel, ráadásul nem is kell mellette állni a konyhában. Ízlés szerint készíthető új- vagy régi krumpliból, illetve olyan hússal, amilyet szeretünk.
Most csirkemellel készült, így nem csak könnyedebb lett, de gyorsabban is lett kész, gyakorlatilag együtt pirult a zöldségekkel, majd alaplében főtt. Nem kell túlbonyolítani, a krumpli mellé sárgarépa és kevés fűszer kerül, aztán már tálalhatjuk is.
Csirkeragu sárgarépával és újkrumplival

Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemell
- 500 milliliter zöldségalaplé
- 400 gramm krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál szárzeller
- 0.5 fej vöröshagyma
- ízlés szerint fehér bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kakukkfű
- 1 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
- 1 evőkanál fehérbor (száraz)
Elkészítés:
A csirkemelleket tisztítsuk meg és itassuk le róluk a nedvességet egy papírtörlőn. Kockázzuk fel, tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk.
A krumplit is alaposan mossuk és hámozzuk meg, vágjuk egyforma méretű kockákra. A répát, a zellert és a hagymát is tiszítsuk meg, vágjuk fel.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd a krumplin kívül az összes többi zöldséget pirítsuk rajta pár percig. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, folyamatosan kevergetve pirítsuk őket együtt. Öntsük rá a fehérbort, majd amikor elpárolgott, adjuk hozzá a krumplit, hagyjuk pirulni pár percig. Öntsük rá az alaplevet, majd lefedve, közepes lángon főzzük 30 percig. Időnként keverjünk rajta egyet. A végén tegyünk hozzá kakukkfüvet, hagyjuk, hogy a szósz elpárologjon, ízlés szerinti sűrűségűre készítsük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!