Villámgyors csirkés-brokkolis tészta - Selymes sajtszósz koronázza meg

csirkésbrokkolistészta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár egyszerű alapanyagból készül ez a gyors csirkés recept, így készítve az is megszereti a brokkolit, aki eddig ódzkodott tőle.

Ezzel a recepttel 30 percen belül az asztalon lesz az ebéd vagy a vacsora, macera nélkül, pár perc munkával készül a laktató fogás. A csirkemellet át kell sütni, a brokkolit vajon lepirítani, majd az egészet selymes sajtszósszal nyakon önteni.

A sajtszósz állagát, krémességét lehet szabályozni, ha túl sűrűnek ítéled, a tészta főzővizével lehet rajta hígítani, ha pedig véletlenül túl folyós lett, keményítővel lehet rajta javítani. Valamilyen karakteres sajttal érdemes készíteni, ez lehet gruyére vagy cheddar, a tetejét pedig parmezánnal is megkoronázhatod.

Csirkés-brokkolis tészta

csirkésbrokkolistészta2

Hozzávalók 6 személyre:

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 gramm tészta
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej brokkoli
  • 1.5 deciliter tej
  • 200 gramm sajt (gruyére/cheddar)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dente-re enyhén sós, lobogó vízben. Ha kész, szűrjük le, tegyünk félre a főzővizéből 1 decit.

A csirkemellfilét vágjuk 2-3 centiméteres kockákra, a brokkolit szedjük rózsáira, a sajtot reszeljük le.

A csirkemellfilét magasabb peremű serpenyőben, olívaolajon süssük fehéredésig, pár perc alatt átsül a hús, az sem baj, ha itt-ott picit lepirul. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymaporral ízesítsük. Tegyük félre.

Tegyük a vajat a serpenyőbe, mikor megolvadt, adjuk hozzá a brokkolirózsákat. Pár perc alatt pirítsuk át a brokkolit, míg kicsit puhább lesz, de azért még roppanós. Öntsük rá a tejet, majd keverjük bele a reszelt sajtot is, alacsony lángon főzzük, míg a sajt teljesen el nem olvad. Ha szükséges, a félretett főzővízzel hígítsuk a szószt, míg el nem érjük a kívánt állagot. 

Keverjük bele a csirkemellkockákat, majd a tésztát is, alaposan keverjük össze. 

Melegen, frissen, akár plusz sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük