20 perces csirkés, mogyorós pirított tészta - Mindenki szereti a családban
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
Míg a legtöbb család hétvégén rántott húst süt, palacsintát forgat órákon át, szóval a konyhában tölti a hétvégi délelőttöket, addig nálunk éppen ekkor készülnek a leggyorsabb ételek.
Három gyerekkel folyamatosan menni kell, egyszerűen nincs arra idő, hogy az ember a konyhában álljon egész nap. Ezért vagy már pénteken főzünk valamit, olyat, ami másnap, újramelegítve is finom, vagy délben a játszótérről, kirándulásról hazazuhanva húsz perc alatt összedobunk valamit.
Villámebéd wokban
Ilyenkor már hárman kérdezik felváltva ötpercenként, hogy mikor lesz kész az ebéd, ezért az ételnek nem csak hipergyorsnak, de különösebb bravúroktól is mentesnek kell lennie. Ráadásul olyannak, ami minden generációt boldoggá tesz.
Nagyon kevés olyan fogás létezik, ami a fenti összes kritériumnak megfelel, a legutóbbi szombati ebédünk viszont pont ilyen volt. Mindent megpirítottunk egy nagy wokban, a tésztát néhány percre forró vízbe dobtuk, majd azt is a többihez adtuk.
Az a jó az ilyen típusú ételekben, hogy idomulnak a kamrához, bármiből el lehet készíteni őket, ami otthon akad.
Csirkés, mogyorós pirított tészta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab kaliforniai paprika
- 500 gramm csirkemell
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál gyömbér, frissen reszelt
- 300 gramm kínai tojásos tészta
- ízlés szerint földimogyoró
Elkészítés:
A répát gyufaszálakra vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a paprikát kockázzuk.
A wokban olajat hevítünk, és hirtelen megpirítjuk benne a húst, majd jöhetnek a zöldségek. Folyamatos keverés mellett, nagy lángon pirítjuk, míg a hús át nem sül és a zöldségek kissé veszítenek a tartásukból.
A tésztát sós, lobogó vízben éppen csak puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni, majd a zöldséges-csirkés keverékhez adjuk, átkeverjük, és együtt is pirítjuk az egészet pár percig.
Tálaláskor durvára vágott mogyoróval szórjuk meg a tetejét.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors