Laktató csirkés-parmezános egylábasos tészta – Nem kell hozzá sok minden

csirkés parmezános egylábasos penne cover.jpg
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha valaminek, akkor az egylábasos ételeknek most jött el az igazi idejük.

Az egylábasos ételek mindig is a legjobb megoldást nyújtották az időhiánnyal küszködőknek, nemcsak azért, mert gyorsan készen vannak, hanem mert sokféle tápanyagot lehet finoman és összeillően elhelyezni és megsütni egyetlen edényben. A köret és a hús egyszerre sül, így a mosogatnivaló is kevesebb és az ízek is jobban összeérnek.

A járványidőszakban pedig még inkább figyelnünk kell, hogy milyen alapanyagunk van otthon, azokból kell kihozni a legjobbat. Ez a parmezános-csirkés egylábasos tészta mintha pont erre az időszakra született volna. Ha nincs otthon parmezán, természetesen más sajt is megteszi. 

Csirkés-parmezános egylábasos tészta

csirkés parmezános egylábasos penne recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 3 darab csirkemell
  • 450 gramm tészta (penne)
  • 1 doboz darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 40 gramm parmezán sajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 500 milliliter víz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet jól tisztítsuk meg és vágjuk ízlés szerinti darabokra. A fokhagymát is vágjuk fel. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk rá a fokhagymát, majd a csirkét, sózzuk borsozzuk. Pirítsuk meg minden oldalát. 

Adjuk hozzá a tésztát, a paradicsomszószt, a bazsalikomot, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd keverjünk rajta egyet. Hagyjuk hogy felforrjon, majd vegyük le a hőmérsékletet, takarjuk le, és főzzük addig, amíg a tészta al dente nem lesz. Amikor készen van, szórjunk rá parmezánt, és hagyjuk, hogy ráolvadjon. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük