![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Leveles tésztába csomagolt csirkés-gombás ragu – Laktató egytálétel egyszerűen
![gombás csirkés leveles tésztabatyu](https://kep.index.hu/1/0/3052/30529/305290/30529025_2343881_eb65bd4d088ff62b995fa79951a36b13_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ahogy a hideg befészkeli magát a mindennapokba, a jól megtervezett étkezési rutinom is megváltozik. Bármennyire sem szeretném, megnő az igényem a laktató ételek iránt.
A laktató ételek nem feltétlenül alakbarátok, de én hiszek abban, hogy a szervezet érzi, mikor van szüksége a töltekezésre. Azért ilyenkor is érdemes ügyelni arra, hogy a megfelelő tápanyagokat vigyük be a szervezetbe, ne csak szénhidrátot, hanem elegendő mennyiségű fehérjét is fogyasszunk.
Ez a leveles tésztába csomagolt ragu minden feltételnek megfelel, ráadásul gyorsan elkészíthető. Ezzel biztosan a legéhesebb gyomor is jóllakik.
Csirkés-gombás ragu leveles tésztában
![gombás csirkés leveles tésztabatyu recept](https://kep.index.hu/1/0/3052/30529/305290/30529063_5f3442c70fe489eea0a9278da0e44ec1_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab csirkecombfilé
- 8 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 250 gramm apró csiperkegomba
- 1 darab kakukkfű (ág)
- 2 evőkanál liszt
- 200 milliliter tej
- 1 evőkanál étolaj
- 400 milliliter csirkealaplé
- 500 gramm leveles tészta
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A combfilék mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára. A baconöket vágjuk nagyobb darabokra, és addig pirítsuk őket, amíg ropogósak nem lesznek.
A hagymát és a gombát szeleteljük fel, tegyük hozzá a kakukkfüvet, majd magas hőmérsékleten pirítsuk, amíg a hagyma szép színt kap. Ezután tegyük bele a lisztet, azzal együtt is pirítsuk még egy percet. Öntsük hozzá az alaplevet, a tejet, majd tegyük bele a csirkecombokat.
Forraljuk fel, majd pároljuk 30 percig, a végén keverjük bele a ropogós bacont. Tegyük bele egy tepsibe az egészet, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki körülbelül egy centiméter vastagságúra. Vágjuk olyan alakúra, mint a tepsink, a széleit kenjük meg egy kicsit a felvert tojással. Tegyük rá a csirkés-gombás tölteléket, majd hajtsuk rá a maradék tésztát, és a széleit nyomkodjuk le a kezünkkel. Kenjük meg a tojással.
Addig süssük, míg a teteje aranybarna színt nem kap.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!