
Leveles tésztába csomagolt csirkés-gombás ragu – Laktató egytálétel egyszerűen

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós csicseriborsós laposkenyér: alig valamiből készül

Retró, sós, édes és töltött kiflik egy helyen: mindenki megtalálja a kedvére valót

Édesburgonyás-narancsos kuglóf: szaftos, rostban gazdag desszert

Fokhagymás-sajtos gombafejek: sütőben pirulnak ropogósra

Magyaros krumplileves húsgombóccal: ebből biztos a repeta
Ahogy a hideg befészkeli magát a mindennapokba, a jól megtervezett étkezési rutinom is megváltozik. Bármennyire sem szeretném, megnő az igényem a laktató ételek iránt.
A laktató ételek nem feltétlenül alakbarátok, de én hiszek abban, hogy a szervezet érzi, mikor van szüksége a töltekezésre. Azért ilyenkor is érdemes ügyelni arra, hogy a megfelelő tápanyagokat vigyük be a szervezetbe, ne csak szénhidrátot, hanem elegendő mennyiségű fehérjét is fogyasszunk.
Ez a leveles tésztába csomagolt ragu minden feltételnek megfelel, ráadásul gyorsan elkészíthető. Ezzel biztosan a legéhesebb gyomor is jóllakik.
Csirkés-gombás ragu leveles tésztában

Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab csirkecombfilé
- 8 szelet bacon
- 1 fej hagyma
- 250 gramm apró csiperkegomba
- 1 darab kakukkfű (ág)
- 2 evőkanál liszt
- 200 milliliter tej
- 1 evőkanál étolaj
- 400 milliliter csirkealaplé
- 500 gramm leveles tészta
- 1 darab tojás
Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A combfilék mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára. A baconöket vágjuk nagyobb darabokra, és addig pirítsuk őket, amíg ropogósak nem lesznek.
A hagymát és a gombát szeleteljük fel, tegyük hozzá a kakukkfüvet, majd magas hőmérsékleten pirítsuk, amíg a hagyma szép színt kap. Ezután tegyük bele a lisztet, azzal együtt is pirítsuk még egy percet. Öntsük hozzá az alaplevet, a tejet, majd tegyük bele a csirkecombokat.
Forraljuk fel, majd pároljuk 30 percig, a végén keverjük bele a ropogós bacont. Tegyük bele egy tepsibe az egészet, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki körülbelül egy centiméter vastagságúra. Vágjuk olyan alakúra, mint a tepsink, a széleit kenjük meg egy kicsit a felvert tojással. Tegyük rá a csirkés-gombás tölteléket, majd hajtsuk rá a maradék tésztát, és a széleit nyomkodjuk le a kezünkkel. Kenjük meg a tojással.
Addig süssük, míg a teteje aranybarna színt nem kap.
Fotó: Getty Images