Leveles tésztába csomagolt csirkés-gombás ragu – Laktató egytálétel egyszerűen

gombás csirkés leveles tésztabatyu
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ahogy a hideg befészkeli magát a mindennapokba, a jól megtervezett étkezési rutinom is megváltozik. Bármennyire sem szeretném, megnő az igényem a laktató ételek iránt.

A laktató ételek nem feltétlenül alakbarátok, de én hiszek abban, hogy a szervezet érzi, mikor van szüksége a töltekezésre. Azért ilyenkor is érdemes ügyelni arra, hogy a megfelelő tápanyagokat vigyük be a szervezetbe, ne csak szénhidrátot, hanem elegendő mennyiségű fehérjét is fogyasszunk.

Ez a leveles tésztába csomagolt ragu minden feltételnek megfelel, ráadásul gyorsan elkészíthető. Ezzel biztosan a legéhesebb gyomor is jóllakik.

Csirkés-gombás ragu leveles tésztában

gombás csirkés leveles tésztabatyu recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 darab csirkecombfilé
  • 8 szelet bacon
  • 1 fej hagyma
  • 250 gramm apró csiperkegomba
  • 1 darab kakukkfű (ág)
  • 2 evőkanál liszt
  • 200 milliliter tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 400 milliliter csirkealaplé
  • 500 gramm leveles tészta
  • 1 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. A combfilék mindkét oldalát pirítsuk aranybarnára. A baconöket vágjuk nagyobb darabokra, és addig pirítsuk őket, amíg ropogósak nem lesznek.

A hagymát és a gombát szeleteljük fel, tegyük hozzá a kakukkfüvet, majd magas hőmérsékleten pirítsuk, amíg a hagyma szép színt kap. Ezután tegyük bele a lisztet, azzal együtt is pirítsuk még egy percet. Öntsük hozzá az alaplevet, a tejet, majd tegyük bele a csirkecombokat. 

Forraljuk fel, majd pároljuk 30 percig, a végén keverjük bele a ropogós bacont. Tegyük bele egy tepsibe az egészet, és hagyjuk kihűlni. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 

A tésztát nyújtsuk ki körülbelül egy centiméter vastagságúra. Vágjuk olyan alakúra, mint a tepsink, a széleit kenjük meg egy kicsit a felvert tojással. Tegyük rá a csirkés-gombás tölteléket, majd hajtsuk rá a maradék tésztát, és a széleit nyomkodjuk le a kezünkkel. Kenjük meg a tojással.

Addig süssük, míg a teteje aranybarna színt nem kap. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük