
Fűszeres húsleves sült csirkeszárnnyal megkoronázva: tartalmas főétel is egyben

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
A csirkeszárnyat nem csak sütve érdemes elkészíteni, izgalmas és nagyon finom levesek alapanyaga lehet.
Te mit készítenél csirkeszárnyból? Őszintén szólva a csirke ezen része sok családban mellőzött alapanyag, főként rántva vagy sütőben pirosra sütve készítik. Pedig a szárny nagyon izgalmas is lehet, ezerféle pácban megsütheted, de pörkölt, sőt, még húsleves is készülhet belőle.
Ha már leves, akkor tanyasi borsólevesbe csempészve is fenomenális, tárkonyosba is lehet tenni, azonban ennyivel nem ér véget a leves és a szárny kapcsolata. Amerikában a csípős Buffalo csirkeszárny helyi kuriózum, mindenki szereti. A Buffalo ízvilágánál maradva a leves is csípős lesz, de nem túl erős, csak kellemesen pikáns - ha szeretnéd, csípős paprikakrémmel vagy chilivel még feldobhatod. A leves pürésítve kerül a tányérra, a hús egyik fele a lében marad, míg a másik fele pirosra sütve varázsol el.
Csirkeszárnyleves

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 40 dekagramm sárgarépa
- 30 dekagramm zellergumó
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- 1 teáskanál pirospaprika vagy füstölt paprika
- chilipehely ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkeszárnyat öntsük fel annyi sós vízzel, amennyi ellepi, majd főzzük 30 percig. A főzőlevet szűrjük le, tegyük félre.
A főtt szárny egyik felét tegyük félre, a másikról szedjük le a húst.
A vöröshagymát vágjuk finomra, kevés olajon pirítsuk meg, majd dobjuk rá a karikára vágott sárgarépát, a kockára vágott zellert, sózzuk és borsozzuk. 4-5 perc eltelte után a leszedett húst is keverjük a zöldségekhez, öntsük fel a leszűrt főzőlével.
A levesbe keverjük bele a pirospaprikát és a paprikakrémet, majd amikor a zöldségek megpuhultak, botmixerrel pürésítsük, utána főzzük forrásig.
A megmaradt csirkeszárnyat 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük pirosra.
Tálalásnál ízlés szerint szórjuk meg chilipehellyel a levest, kínáljuk mellé a sült szárnyat.
Fotó: Getty Images