![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Krémes tészta csirkével és spenóttal sütve – Egyszerű és laktató vacsora
![sült tészta csirkével és spenóttal cover ok](https://kep.index.hu/1/0/3909/39091/390912/39091267_2981671_2c486f80d96c360088dd4700b3994c5e_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az utolsó fázis, a sütőben sütés miatt lesz sokkal fenségesebb ez az amúgy egészen egyszerű tésztaétel.
Egy egyszerű tésztás étel is sokkal izgalmasabb lesz, ha sütőben sülnek össze az ízek. De nemcsak a tésztának, hanem bármilyen húsnak és köretnek jót tesz, ha egyben sütöd, hiszen neked nincs vele sok dolgod, az alapanyagok viszont átveszik egymás ízét, ízbomba lesz a fogás.
A krumpli és a hús, főleg a zsírosabb fajták, mint a csirkecomb, is sokkal finomabb együtt sütve, úgy a burgonya is biztosan elég szaftos lesz. A krumplihoz hasonlóan a rizst is sokkal szaftosabbá teheted, ha az alaplében főzés után hússal és vajjal sütöd együtt. A sütőben sült tészta pedig igazi nagy kedvenc, amit a tetejére sült sok sajt koronáz meg. Készítheted vegetáriánus verzióban is, de ha igazán laktatót szeretnél, akkor érdemes valamilyen elősütött hússal keverni.
Csirkével és spenóttal sült tészta
![sült tészta csirkével és spenóttal recept](https://kep.index.hu/1/0/3909/39091/390912/39091289_b978a43199d5a568ab921785f4f2f217_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm csirkemell
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 2 szál sárgarépa
- 1 darab szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 doboz paradicsompüré (500 g)
- 1 teáskanál oregánó (őrölt)
- 1 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
- 250 gramm penne vagy fusilli
- 2 evőkanál étolaj
- 200 gramm zsíros sajt (reszelt)
- 80 gramm bébispenót
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben. Főzzük 1 perccel kevesebb ideig, mint ahogy a csomagoláson áll, mert a sütés közben még úgyis tovább fog puhulni. A főzővizéből tartsunk meg egy keveset.
A csirkemellet kockázzuk fel, a hagymát és a fokhagymát aprítsuk össze és a zöldségeket is vágjuk össze.
Egy serpenyőben forrósítsunk 1 evőkanál olajat. Tegyük rá a csirkemellkockákat, pirítsuk meg. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.
Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, öntsük a serpenyőbe a maradék olajat. Tegyük rá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, pirítsuk 5 percig. Amikor megpuhultak, adjuk hozzájuk a fokhagymát, pároljuk még 1 percig. Tegyük vissza a csirkét is, öntsük rá a balzsamecetet, majd a paradicsomot, végül morzsoljuk bele az oregánót és a kakukkfüvet és főzzük még 5 percig. Tegyünk hozzá a tészta főzővizéből, majd keverjük hozzá a sajt felét és a bébispenótot, a végén pedig forgassuk össze a kifőtt tésztával.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük egy 20x20-as jénaiba az egész keveréket, szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal. Süssük meg 15-20 perc alatt, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!