Krémes tészta csirkével és spenóttal sütve – Egyszerű és laktató vacsora

sült tészta csirkével és spenóttal cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az utolsó fázis, a sütőben sütés miatt lesz sokkal fenségesebb ez az amúgy egészen egyszerű tésztaétel.

Egy egyszerű tésztás étel is sokkal izgalmasabb lesz, ha sütőben sülnek össze az ízek. De nemcsak a tésztának, hanem bármilyen húsnak és köretnek jót tesz, ha egyben sütöd, hiszen neked nincs vele sok dolgod, az alapanyagok viszont átveszik egymás ízét, ízbomba lesz a fogás.

A krumpli és a hús, főleg a zsírosabb fajták, mint a csirkecomb, is sokkal finomabb együtt sütve, úgy a burgonya is biztosan elég szaftos lesz. A krumplihoz hasonlóan a rizst is sokkal szaftosabbá teheted, ha az alaplében főzés után hússal és vajjal sütöd együtt. A sütőben sült tészta pedig igazi nagy kedvenc, amit a tetejére sült sok sajt koronáz meg. Készítheted vegetáriánus verzióban is, de ha igazán laktatót szeretnél, akkor érdemes valamilyen elősütött hússal keverni. 

Csirkével és spenóttal sült tészta

sült tészta csirkével és spenóttal recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 darab szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 doboz paradicsompüré (500 g)
  • 1 teáskanál oregánó (őrölt)
  • 1 kávéskanál kakukkfű (őrölt)
  • 250 gramm penne vagy fusilli
  • 2 evőkanál étolaj
  • 200 gramm zsíros sajt (reszelt)
  • 80 gramm bébispenót
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki sós, lobogó vízben. Főzzük 1 perccel kevesebb ideig, mint ahogy a csomagoláson áll, mert a sütés közben még úgyis tovább fog puhulni. A főzővizéből tartsunk meg egy keveset.

A csirkemellet kockázzuk fel, a hagymát és a fokhagymát aprítsuk össze és a zöldségeket is vágjuk össze. 

Egy serpenyőben forrósítsunk 1 evőkanál olajat. Tegyük rá a csirkemellkockákat, pirítsuk meg. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, öntsük a serpenyőbe a maradék olajat. Tegyük rá a hagymát, a sárgarépát és a zellert, pirítsuk 5 percig. Amikor megpuhultak, adjuk hozzájuk a fokhagymát, pároljuk még 1 percig. Tegyük vissza a csirkét is, öntsük rá a balzsamecetet, majd a paradicsomot, végül morzsoljuk bele az oregánót és a kakukkfüvet és főzzük még 5 percig. Tegyünk hozzá a tészta főzővizéből, majd keverjük hozzá a sajt felét és a bébispenótot, a végén pedig forgassuk össze a kifőtt tésztával.  

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Tegyük egy 20x20-as jénaiba az egész keveréket, szórjuk meg a tetejét a maradék sajttal. Süssük meg 15-20 perc alatt, amíg a teteje aranybarna nem lesz. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük