
Csőben sült padlizsán fűszeres pulykacsíkokkal rétegezve: rengeteg sajt borítja

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Étcsokoládéba mártott golyó málnával: gluténmentes desszertet mutatunk

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Isteni rebarbarás morzsasüti: édes, vajas tészta az alapja

Kiadós, de könnyed paradicsomos csirkeragu: finom ebéd gyorsan

Mogyoróvajas fagyi kevés hozzávalóból: fagyigép nélkül készül
Az ínycsiklandó fogás nagyon egyszerűen összeállítható, kiadós étel, amit munka után is megéri elkészíteni.
A házi kosztnak bizony nincsen párja, megéri beiktatni a hétköznapokba is a főzést, egyszerű, gyors recepteket készíteni, olyan ételeket, amelyeket másnap magaddal vihetsz a munkahelyedre. Hidd el, hálás leszel értük!
Elérkezett a csőben sült, tepsis lakomák ideje. Légy merész, és a megszokott csirkemellfilét cseréld pulykára, süsd elő, helyezd tepsibe, tegyél rá valamilyen zöldséget, jelen esetben padlizsánt, de akár kelbimbó vagy brokkoli is kerülhet rá. Fokhagymás tejföllel és sajttal pirítva mennyei ételt tehetsz az asztalra, amit másnap is jólesik elfogyasztani, természetesen jól átmelegítve. Ízletes, egyszerű, főzésben nem jártas is el tudja készíteni a laktató ételt.
Csőben sült padlizsán

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulykamellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 14 dkg liszt
- 3 evőkanál olaj
- 1 darab padlizsán
- 4 dl tejföl
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg sajt (trappista vagy füstölt)
Elkészítés:
A pulykafilét szeleteljük fel, a húst fűszerezzük sóval és borssal.
A lefűszerezett szeleteket lisztben forgassuk meg, majd forró, olajjal enyhén kikent serpenyőben, mindkét oldalán süssük meg.
A megsült szeleteket pakoljuk hőálló edénybe (jénai, tepsi).
A padlizsánt mossuk meg, karikázzuk fel és pakoljuk a hússzeletekre.
A tejfölt keverjük ki a tojással, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd kenjük a padlizsánra.
A sajtot reszeljük le és szórjuk rá a tejföllel lekent padlizsánra, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 20-30 perc alatt süssük pirosra.
Fotó: Getty Images