Csőben sült padlizsán fűszeres pulykacsíkokkal rétegezve: rengeteg sajt borítja

cssppcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ínycsiklandó fogás nagyon egyszerűen összeállítható, kiadós étel, amit munka után is megéri elkészíteni.

A házi kosztnak bizony nincsen párja, megéri beiktatni a hétköznapokba is a főzést, egyszerű, gyors recepteket készíteni, olyan ételeket, amelyeket másnap magaddal vihetsz a munkahelyedre. Hidd el, hálás leszel értük!

Elérkezett a csőben sült, tepsis lakomák ideje. Légy merész, és a megszokott csirkemellfilét cseréld pulykára, süsd elő, helyezd tepsibe, tegyél rá valamilyen zöldséget, jelen esetben padlizsánt, de akár kelbimbó vagy brokkoli is kerülhet rá. Fokhagymás tejföllel és sajttal pirítva mennyei ételt tehetsz az asztalra, amit másnap is jólesik elfogyasztani, természetesen jól átmelegítve. Ízletes, egyszerű, főzésben nem jártas is el tudja készíteni a laktató ételt.

Csőben sült padlizsán

cssppct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 14 dkg liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 darab padlizsán
  • 4 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sajt (trappista vagy füstölt)
Recept idők

Elkészítés:

A pulykafilét szeleteljük fel, a húst fűszerezzük sóval és borssal.

A lefűszerezett szeleteket lisztben forgassuk meg, majd forró, olajjal enyhén kikent serpenyőben, mindkét oldalán süssük meg.

A megsült szeleteket pakoljuk hőálló edénybe (jénai, tepsi).

A padlizsánt mossuk meg, karikázzuk fel és pakoljuk a hússzeletekre.

 A tejfölt keverjük ki a tojással, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd kenjük a padlizsánra.

A sajtot reszeljük le és szórjuk rá a tejföllel lekent padlizsánra, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 20-30 perc alatt süssük pirosra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük