![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Habkönnyű csokimousse francia recept szerint: tojáshabtól lesz légies a desszert
![csokimousse](https://kep.index.hu/1/0/4131/41310/413109/41310919_3153035_988ae7885678db08d0857e280fa8fbbc_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Gyorsan és egyszerűen készül a krémes mousse, ne spórold ki belőle a jó minőségű csokoládét, azzal lesz igazán finom.
Ahogyan tiramisuból is van tojással és habtejszínnel készült verzió, úgy csokimousse-ból is találni mindkettőt. A klasszikus francia receptben tojáshab lazítja a mousse-t, de a sárgája is belekerül, amelytől még krémesebb lesz. Ha valamiért ódzkodsz a nyers tojás használatától, itt találsz egy habtejszínnel készült változatot.
Hogy igazán könnyed legyen a mousse, ebből a receptből sem hiányzik teljesen a tejszín, még habosabbá, légiesebbé teszi a végeredményt. Csokoládéból használhatsz csak egyfélét is, de akár vegyesen is, ahogy most én is tettem. Ha magas kakaótartalmú étcsokival dolgozol, megemelheted a cukor mennyiségét.
A csokimousse-t különböző gyümölcsökkel dobhatod fel, szezonjában málnával vagy eperrel dekoráld, de télen gránátalmával is isteni lesz.
Csokimousse
![csokimousse2](https://kep.index.hu/1/0/4131/41310/413109/41310933_3750bc2cbb9da75e13825afb4221c8f1_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 150 gramm étcsokoládé
- 100 gramm tejcsokoládé
- 20 gramm vaj
- 6 darab tojás
- 150 ml hideg habtejszín
- 70 gramm porcukor
- 1 nagy csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét. Tegyük félre a sárgáját, akkor jó, ha szobahőmérsékletű.
A habtejszínt verjük habbá a porcukorral.
Egy másik tálban a tojásfehérjét verjük habbá a sóval.
A csokit törjük darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk fel a vajjal együtt. Ha felolvadt, vegyük le a tűzről.
Kevergessük, míg langyosra hűl, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgákat, keverjük el benne. Ha szépen elvegyült benne a tojás, forgassuk hozzá a tejszínhabot. Ha az is elkeveredett benne, több adagban, óvatosan, spatula segítségével forgassuk bele a tojáshabot is.
Osszuk szét a csokimousse-t 6 tálka között, fedjük le őket, majd tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!