Selymes, krémes csokiöntet: kakaóporból sem lehetetlen

csokiöntet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fagyira, sütire, pohárdesszertbe is tökéletes ez a sűrű, krémes csokiöntet, ami 15 perc alatt készen van.

Csokiöntetet nem csak étcsokoládéból készíthetünk, kakaóporból is legalább olyan finom és krémes végeredményt érhetünk el. Eltérve a megszokott, kicsit hígabb, vízalapú öntettől, ez a verzió tejszínnel és vajjal készül, így nem csak selymesebb, de sűrűbb is lesz a szósz.

Az egész folyamat nem tart tovább pár percnél, csak össze kell melegíteni a hozzávalókat, míg minden el nem olvad és egynemű nem lesz. Az öntet melegen még híg, de ahogy hűl, úgy fog sűrűsödni. Jól záródó üvegben vagy dobozban 2 hétig eláll a hűtőben - utóbbira a tejszín miatt van szükség. 

Csokiöntet

csokiöntet2

Hozzávalók 15 adaghoz

  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre cukrozatlan kakaópor
  • 1 bögre tejszín
  • 0.5 bögre vaj (112 gramm)
  • 1 csipet
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A kakaóport és a cukrot keverjük össze egy lábasban, majd kis adagonként öntsük hozzá a tejszínt, keverjük, míg krémes, egynemű nem lesz.

Közepes lángon kezdjük el melegíteni - folyamatos kevergetés közben. Adjuk hozzá a vajat és a sót is, addig főzzük, míg minden el nem olvad, egynemű nem lesz. 

Vegyük le a tűzről, öntsük bele a vaníliakivonatot. Hagyjuk, míg teljesen kihűl - közben sűrűsödni fog. Öntsük szervírozótálba vagy tároljuk jól záródó üvegben. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük