Csokiba mártott mazsola házilag - Így készítheted el otthon az édes csemegét
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyszerű, édes csemege játszi könnyedséggel készül, a mazsolát ét- vagy tejcsokoládéval kell bevonni, de fehér csokiban is megmártózhatnak a szemek.
Az aszalt szőlőszemeket előszeretettel használják fel cukrásztermékek készítésénél, elég csak a túrós batyura vagy a somlóira gondolni, de még a híres Dán kiflibe is kerül a csemegéből. A mazsolát sokan kedvelik, de bőven akadnak olyanok is, akik köszönik, nem kérnek belőle. Számukra jó hír, hogy a csokis szemeket mogyoróval vagy mandulával, esetleg áfonyával is elkészíthetik, így ők sem maradnak ki az egyszerű, édes nasiból.
A csokival bevont aszalt szemekkel gyakran lehet találkozni a mozibüfék kínálatában, olykor pedig boltok polcain is megfordul a retró édesség. Érdemes otthon is elkészíteni, alig lesz vele munka, a mazsola kedvelői imádni fogják a roppanós falatokat, amelyeket nem csak magában élvezet majszolni, vaníliafagylalt tetejére szórva is szuper lesz.
Csokiba mártott mazsola
Hozzávalók 4 személyre
- 250 gramm mazsola
- 500 gramm ét- vagy tejcsokoládé
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett, időközönként kevergetve olvasszuk meg.
A mazsolákat kisebb adagokban mártsuk a csokiba, villa segítségével helyezzük őket sütőpapírral bélelt tálcára, de akinek van, rácsra is teheti őket, hogy a felesleges csoki le tudjon csöpögni róluk. Hagyjunk a szemek között helyet, hogy ne ragadjanak össze. Toljuk őket a hűtőbe pár órára, míg teljesen meg nem köt a csoki.
Fotó: Getty Images