Megúszós zserbógolyó pillanatok alatt: néhány hozzávalóból készül
Nincs karácsony zserbó nélkül, ha azonban nincs kedved tésztát gyúrni, és megsütni a hagyományos verziót, akkor a zserbógolyó a neked való.
Az olaszok kedvelt desszertje, a tiramisu egyszerűen szervírozható, a hagyományos változat helyett pedig rolád, poharas édesség vagy golyó formájában is elkészíthető.
A tiramisugolyó mutatós és finom, az ünnepi asztalon is remekül mutat, élvezet belőle minden falat. Az édességet gasztroajándékba is adhatod: pakold szép díszes dobozba, és csatolj mellé egy kedves üzenetet, ennek biztosan mindenki örülni fog!
A tiramisugyolyó egyszerűen kakaóba vagy csokireszelékbe is hempergethető, ha pedig még különlegesebb édességgel lepnéd meg a szeretteidet, akkor fehér csokival is bevonhatod.
A meleg vízben keverjük el az instant kávét.
A mascarponét keverjük össze a porcukorral, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál kávét.
A babapiskótát daráljuk le. Ezután forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.
A bekevert masszát 30-60 percre tegyük hűtőbe, utána formázzunk belőle tetszőleges labdákat. A megformázott golyókat tegyük tálcára, majd újabb 30 percre tegyük hűtőbe.
A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, majd a golyókat mártsuk bele.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu