10 perces csokimousse kakaóporból: habkönnyű a desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kakaóporból, szinte semmi munkával is tökéletes csokimousse-t készíthetsz, észre sem fogod venni a különbséget.
Ha gyorsan vágysz valami édességre, akkor ezt a csokimousse-t mindenképpen készítsd el. Igen, kakaóporból készül, de ettől még ugyanolyan finom és selymes lesz, mintha étcsoki lenne az alapja. Ha picit több időt tudsz rászánni, akkor ezt a narancsos változatot próbáld ki, a déligyümölcs és az étcsokoládé verhetetlen páros.
Ha pedig se kedved, se időd, akkor az a jó hír, hogy kakaóporból és habtejszínből is el tudod készíteni. Kakaóporból jó minőségű csokimázt is ki tudsz keverni, itt mutatunk hozzá receptet.
Csokimousse kakaóporból
Hozzávalók 6 adaghoz
- 120 milliliter habtejszín
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 evőkanál porcukor
- 0.5 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tejszínt, a kakaóport, a porcukrot, a vaníliakivonatot és a sót, majd elektromos habverővel verjük habosra.
Adagoljuk a krémet kis tálkákba, és vagy azonnal tálaljuk, vagy tegyük hűtőbe. Ízlés szerint a tetejét díszíthetjük felvert tejszínhabbal vagy csokireszelékkel.
Fotó: Getty Images