Puha keksz csokival és málnával dúsítva – Rögtön dupla adagot süss belőle

málnássütike
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy egyszerű kekszet is fel tudsz dobni idénygyümölcsökkel, a málna nagyon jó áll ennek az édességnek.

A keksz mindig jó választás, ha gyorsan szeretnél összedobni olyan édességet, amely sokáig eláll és bármikor előkaphatod. Készítheted egészségesebb, rostdúsabb változatban, mint amilyen ez a zabpelyhes keksz, amelybe ízlés szerint mazsolát tehetsz vagy bevonhatod csokival is.

A klasszikus csokichipses keksz is sokak kedvence, ezzel a módszerrel biztosan tökéletes lesz, sőt, a tésztát le is fagyaszthatod és a későbbiekben bármikor fel tudod használni. Ami még nagyon jól áll a csokinak, az a málna, ebből egyél és vegyél sokat, süsd süteménybe, például kekszbe. Ehhez a recepthez inkább friss málnát használj, csak arra ügyelj, hogy viszonylag kemény szemeket válassz. Ha sütés előtt beteszed a mélyhűtőbe a gyümölcsöt, sokat segít az állagán.

Csokis-málnás keksz

málnás csokichipses keksz recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 220 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 120 gramm barna cukor
  • 2 darab tojás (L-es)
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 400 gramm liszt
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 130 gramm csokichips vagy csokidarabok
  • 250 gramm málna (friss)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

A cukrokat és a vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot, keverjük vele össze. 

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szódabikarbónát. 

A málnát öblítsük le, majd tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges vizet felszívja róla. Forgassuk bele egy kevés lisztbe a málnát, majd tegyük félre. Így elkerülhető, hogy megszínezze a tésztát és az aljára süllyedjen. 

A lisztes és a vajas keveréket keverjük össze, majd tegyük hozzá a csokidarabokat. Óvatosan, fokozatosan adagolva keverjük hozzá a málnát is, de vigyázzunk, ne keverjük túl, különben összetörjük a gyümölcsöt. 

Egy tepsit terítsünk le sütőpapírral és tegyünk rá két evőkanálnyi kupacokat. Sütés közben majd lelapulnak. 

Süssük a kekszeket 12-13 percig, amíg enyhén barna lesz a tetejük.

Fotó: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük