Mennyei csokis-narancsos lávasüti: így lesz folyós a közepe

lávasüti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pillanatok alatt összeállíthatod a lávasütit, és a sütése sem tart sokáig, ennél tökéletesebb desszertet keresve sem találsz.

Mutatós, gyors és mennyei a csokoládés lávasüti, ha el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet karácsonykor, szívből ajánljuk ezt a receptet. Hogy még tovább fokozzuk az élvezeteket, narancs is került az étcsoki mellé, egyszerűen isteni lett a végeredmény. 

A lávasüti akkor jó, ha kívülről megszilárdul, puha piskótát kapunk, belül pedig még folyik a csoki. Hogy ezt elérd, figyelj a sütési időre, nagyjából 10 perc elég neki a forró sütőben.

Ha nincs ramekinformád, muffintepsiben is elkészítheted a lávasütit, de akkor kevesebb sütési idő is elég neki, nézz rá már 8 perc után.

Csokis-narancsos lávasüti

lávasüti2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 gramm étcsokoládé (70%-os)
  • 100 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 70 gramm cukor
  • 40 gramm liszt
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1 darab bionarancs
Recept idők

Elkészítés:

A narancsot mossuk meg, a héját reszeljük le.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk ki 4 ramekinformát, az aljukat és az oldalukat is.

A csokit törjük össze, tegyük egy hőálló tálba. Kockázzuk rá a vajat, majd tegyük a mikróba 20 másodpercre. Vegyük ki, keverjük át, majd tegyük vissza még 15-20 másodpercre. Ezt addig ismételjük, míg a csoki és a vaj szépen elolvad, elvegyül a kettő.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd forgassuk a csokis-vajas keverékbe. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaóport, adjuk hozzá a vaníliát és a narancshéjat.

Osszuk szét a masszát a 4 forma között, majd tegyük őket egy tepsire. Toljuk a sütőbe 10-12 percre.

Várjunk, míg langyosra hűlnek, majd borítsuk őket egy-egy tányérra, porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük