Csokis-narancsos muffin zablisztből: önmagában is teljes értékű uzsonna
A muffinok megunhatatlanok és gyakorlatilag bármilyen ízesítéssel elkészíthetők. Népszerűségüket pedig még az is fokozza, hogy pár perc alatt összedobhatók.
Ez a recept csokicsipsz helyett táblás étcsokit használ, amely a sütésálló csokikkal ellentétben kicsit megolvad, azonban éppen emiatt minden falatra jut egy mennyeien narancsos, krémes textúra. Ha szeretnéd fokozni a narancsos ízt, akkor egy narancs héját is belereszelheted a tésztába.
Tojás és tej nélkül készül: a tojást (és a cukor egy részét) banánnal pótolhatod, tej helyett pedig használj növényi italt tetszés szerint, amit szintén elkészíthetsz otthon is.
Csokis-narancsos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 100 g datolya
- 3 db érett banán
- 100 ml növényi ital
- 1 ek vaníliakivonat
- 3 ek kókuszolaj
- 200 g zabpehelyliszt
- 1 csipet só
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 db narancs reszelt héja
- 100 g narancsos étcsoki
Elkészítés:
A datolyákat áztassuk forró vízbe, és várjuk ki, amíg megpuhulnak (kb. 15 perc).
A banánokat a növényi itallal, a vaníliakivonattal, a lecsöpögtetett puha datolyákkal és a kókuszolajjal pürésítsük homogén állagúra.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a banános masszát, és keverjük össze.
Az étcsokit daraboljuk nagyobb darabokra, és óvatosan forgassuk a tésztába. Adagoljuk muffinsütő formákba, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük ki.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!