Csokis-narancsos muffin zablisztből: önmagában is teljes értékű uzsonna

Csokis-narancsos-muffin-cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffinok megunhatatlanok és gyakorlatilag bármilyen ízesítéssel elkészíthetők. Népszerűségüket pedig még az is fokozza, hogy pár perc alatt összedobhatók.

Ez a recept csokicsipsz helyett táblás étcsokit használ, amely a sütésálló csokikkal ellentétben kicsit megolvad, azonban éppen emiatt minden falatra jut egy mennyeien narancsos, krémes textúra. Ha szeretnéd fokozni a narancsos ízt, akkor egy narancs héját is belereszelheted a tésztába.

Tojás és tej nélkül készül: a tojást (és a cukor egy részét) banánnal pótolhatod, tej helyett pedig használj növényi italt tetszés szerint, amit szintén elkészíthetsz otthon is. 

Csokis-narancsos muffin

Csokis-narancsos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 100 g datolya
  • 3 db érett banán
  • 100 ml növényi ital
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 3 ek kókuszolaj
  • 200 g zabpehelyliszt
  • 1 csipet
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 100 g narancsos étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A datolyákat áztassuk forró vízbe, és várjuk ki, amíg megpuhulnak (kb. 15 perc).

A banánokat a növényi itallal, a vaníliakivonattal, a lecsöpögtetett puha datolyákkal és a kókuszolajjal pürésítsük homogén állagúra.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a banános masszát, és keverjük össze.

Az étcsokit daraboljuk nagyobb darabokra, és óvatosan forgassuk a tésztába. Adagoljuk muffinsütő formákba, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük ki.

Fotók: Getty Images

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük