Csokis-narancsos muffin zablisztből: önmagában is teljes értékű uzsonna

Csokis-narancsos-muffin-cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A muffinok megunhatatlanok és gyakorlatilag bármilyen ízesítéssel elkészíthetők. Népszerűségüket pedig még az is fokozza, hogy pár perc alatt összedobhatók.

Ez a recept csokicsipsz helyett táblás étcsokit használ, amely a sütésálló csokikkal ellentétben kicsit megolvad, azonban éppen emiatt minden falatra jut egy mennyeien narancsos, krémes textúra. Ha szeretnéd fokozni a narancsos ízt, akkor egy narancs héját is belereszelheted a tésztába.

Tojás és tej nélkül készül: a tojást (és a cukor egy részét) banánnal pótolhatod, tej helyett pedig használj növényi italt tetszés szerint, amit szintén elkészíthetsz otthon is. 

Csokis-narancsos muffin

Csokis-narancsos-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 100 g datolya
  • 3 db érett banán
  • 100 ml növényi ital
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 3 ek kókuszolaj
  • 200 g zabpehelyliszt
  • 1 csipet
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 100 g narancsos étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A datolyákat áztassuk forró vízbe, és várjuk ki, amíg megpuhulnak (kb. 15 perc).

A banánokat a növényi itallal, a vaníliakivonattal, a lecsöpögtetett puha datolyákkal és a kókuszolajjal pürésítsük homogén állagúra.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozzá a banános masszát, és keverjük össze.

Az étcsokit daraboljuk nagyobb darabokra, és óvatosan forgassuk a tésztába. Adagoljuk muffinsütő formákba, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30 perc alatt süssük ki.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük