A céklát pucoljuk meg, vágjuk 2 centis kockákra, majd forrásban lévő vízben főzzük meg 20-25 perc alatt. Mikor már könnyen belemegy a villa, készen van, szűrjük le.
A céklát pürésítsük simára a tejjel.
A tésztához az étcsokit daraboljuk össze, majd a mikróban olvasszuk fel pár másodperc alatt, és keverjük a céklapüréhez.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20 centis tortaformát.
Keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, vagyis a lisztet, a cukrot, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban keverjük össze az olajat, az ecetet, a vaníliát és a céklapürét.
Vegyítsük össze a száraz és a nedves hozzávalókat, keverjük csomómentesre a masszát, majd öntsük a tortaformába.
Toljuk a sütőbe 45-50 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában hűlni 10 percig.
A mázhoz törjük az étcsokit kisebb darabokra, majd tegyük egy hőálló tálba. A tejszínt melegítsük forrásig, majd rögtön öntsük a csokira. Hagyjuk állni 4-5 percig, míg megolvad a csoki, majd keverjük simára a krémet.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd robotgéppel habosítsuk fel.
Kenjük szét a torta tetején, majd kínálhatjuk is.