Isteni, csokis palacsintatorta selymes, tejszínes krémmel rétegezve
Palacsintából nem lehet eleget sütni, ha egyszerre szeretnél nagyobb adagot tálalni, készíts belőle tortát.
Nincs ennél egyszerűbb, mégis finomabb csokikrémrecept, két hozzávalóból, semmi munkával készül. Az alapja csokiganache, vagyis tejszín és csokoládé keveréke, amit, hogy igazán krémes, légies legyen, robotgéppel kell habosítani. Ezt a krémet aztán tortába, piskótába töltheted, de muffint is megkoronázhatsz vele. Az alábbi adag 24 cupcake-re elegendő.
Ha nem krémre, hanem inkább mázra, bevonóra van szükséged, csökkentsd a csoki mennyiségét: 2,5 dl tejszínhez 240 gramm csokoládét keverj. Ebben az esetben nem kell habosítani, ahogy picit sűrűsödött, már dolgozhatsz is vele, folyósabb, kenhetőbb máz lesz így belőle.
A csoki ahogy hűl, úgy sűrűsödik, úgyhogy, ha marad a krémből, a hűtőben még picit szilárdulni fog, de ha szobahőmérsékleten hagyod 1-2 órát, könnyedén dolgozhatsz vele.
A csokoládét daraboljuk össze, majd tegyük egy tűzálló tálba.
A tejszínt öntsük egy kis lábasba, a tűzhelyen melegítsük addig, míg gyöngyözni nem kezd.
Öntsük a forró tejszínt a csokira, majd hagyjuk állni 5-10 percig. Utána keverjük egybe, ahogy a csoki szépen beleolvad, egynemű krém lesz belőle. (Ekkor még folyósabb.) Hagyjuk picit hűlni, de kb. 10 percenként keverjünk rajta egyet.
Amikor picit sűrűsödött, robotgép segítségével verjük habosra a krémet.
A kész krémet kenhetjük tortára, díszíthetünk vele muffint, amit csak szeretnénk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu