Rumos-csokis golyó házilag: gasztroajándéknak is szuper

10
Nyomtatás
rumos-csokis-golyo
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Minimális munkával készülnek a puha rumos-csokis golyók, ami celofánba csomagolva, egy masnival átkötve tökéletes gasztroajándék is lehet.

Idén lepd meg a szeretteidet házi készítésű gasztroajándékkal, hidd el, ennek mindenki örülni fog! A rumos-csokis golyók készítése nagyon egyszerű, elronthatatlan a receptje, úgyhogy kezdőként is bátran nekiállhatsz! A kész golyókat beleteheted egy mutatós dobozba, celofánba, de akár egyesével is elcsomagolhatod őket, így kísérőajándékként is tökéletes.

A mutatós desszert alig valamiből készül, csak jó minőségű csokoládéra, porcukorra, vajra és persze a főszereplő rumra lesz hozzá szükség. Fontos, hogy a bekevert masszát tedd hűtőbe pár órára, mielőtt formáznád, ugyanis a hűtőben megköt a csoki és a vaj is, így sokkal könnyebb lesz belőle golyókat gyártani.

A kész desszertet érdemes hűtőben tartani, de pár perccel tálalás előtt mindenképp vedd ki onnan, hogy legyen ideje kicsit puhulni, lágy és krémes legyen, mikor kínálod.

Rumos-csokis golyó

rumos-csokis-golyo

Hozzávalók 36 darabhoz

  • 170 g tejcsokoládé
  • 170 g étcsokoládé
  • 120 g vaj
  • 120 g porcukor
  • 4 ek. rum
  • a forgatáshoz kakaós tortadara
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle csokit vágjuk kisebb darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk fel. Mikor selymes, vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Közben a puha vajat keverjük jó habosra a porcukorral. Ha ezzel megvagyunk, keverjük bele a kihűlt, olvasztott csokit és a rumot is.

Az így kapott masszát fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1 órára.

A kakaós darát szórjuk egy lapostányérba.

A masszából formázzunk falatnyi golyókat, majd forgassuk őket a tortadarába. (Ha nem lenne elég a tortadara, kakaóporba is forgathatjuk.)

A kész golyók légmentesen tárolva, hűtőben 3 hétig állnak el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon