Mennyei csokis desszertek minden alkalomra: 8 receptet mutatunk
Számomra az ünnepi hangulat két meghatározó illata a fahéjhoz és a csokihoz köthető. Most az utóbbiból készült mennyei süteményekből és desszertekből hoztam egy válogatást.
Idén lepd meg a szeretteidet házi készítésű gasztroajándékkal, hidd el, ennek mindenki örülni fog! A rumos-csokis golyók készítése nagyon egyszerű, elronthatatlan a receptje, úgyhogy kezdőként is bátran nekiállhatsz! A kész golyókat beleteheted egy mutatós dobozba, celofánba, de akár egyesével is elcsomagolhatod őket, így kísérőajándékként is tökéletes.
A mutatós desszert alig valamiből készül, csak jó minőségű csokoládéra, porcukorra, vajra és persze a főszereplő rumra lesz hozzá szükség. Fontos, hogy a bekevert masszát tedd hűtőbe pár órára, mielőtt formáznád, ugyanis a hűtőben megköt a csoki és a vaj is, így sokkal könnyebb lesz belőle golyókat gyártani.
A kész desszertet érdemes hűtőben tartani, de pár perccel tálalás előtt mindenképp vedd ki onnan, hogy legyen ideje kicsit puhulni, lágy és krémes legyen, mikor kínálod.
A kétféle csokit vágjuk kisebb darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk fel. Mikor selymes, vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Közben a puha vajat keverjük jó habosra a porcukorral. Ha ezzel megvagyunk, keverjük bele a kihűlt, olvasztott csokit és a rumot is.
Az így kapott masszát fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1 órára.
A kakaós darát szórjuk egy lapostányérba.
A masszából formázzunk falatnyi golyókat, majd forgassuk őket a tortadarába. (Ha nem lenne elég a tortadara, kakaóporba is forgathatjuk.)
A kész golyók légmentesen tárolva, hűtőben 3 hétig állnak el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu