Olyan finom, mint a házi tejkaramella, csak a fudge-ban csoki is van - Egyszerű receptet mutatunk

csokisfudge
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Karácsonykor mindig sok desszertre van szükség, azonban a ráfordítható idő annál kevesebb. Ez a csokoládés fudge viszont, akár hiszitek, akár nem, maximum 5 perc alatt készen van.

A csokoládés fudge alapreceptjéhez 3 hozzávalóra van szükség: természetesen csokoládéra, sűrített tejre és vaníliakivonatra. Karácsonykor azonban csempészhetünk bele ünnepi ízeket is: tegyünk bele apróra darabolt diót vagy mandulát, karácsonyi fűszereket, kandírozott narancshéjat, amit csak szeretnénk.

Egyedül a formázásra kell figyelni

Az elkészítésében nincs semmi csavar, lehetetlen elrontani, egyedül a formázására kell ügyelni. Ne használjunk túl nagy tepsit, mert akkor nagyon vékony lesz a fudge, nem lehet majd szép kockákra vágni. Várjuk meg, míg teljesen kihűl a massza, akkor kezdjük el szeletelni. Borítsuk ki a tepsiből a megszilárdult fudge-t egy vágódeszkára, és egy éles késsel vágjuk össze. Ha esetleg ráragad a késre, vajazzuk be az élét, úgy szeleteljük. 

Ebből az adagból körülbelül 64 darab csokis fudge lesz, légmentesen lezárt dobozban sokáig eláll, nem szükséges hűtőbe tenni. 

Csokoládés fudge

csokisfudge2

Hozzávalók 64 darabhoz

  • 400 gramm cukrozott sűrített tej
  • 350 gramm csokoládé (ét vagy tej, esetleg csokicsipsz)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • ízlés szerint dió, mandula, mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x20 cm-es tepsit, hogy ne ragadjon bele a fudge.

Ha nem csokicsipszet használunk, daraboljuk össze a csokit. Tegyük egy mikrózható tálba a sűrített tejjel együtt, magas fokozaton 1 percig mikrózzuk, 20 másodpercenként ellenőrizzük. Kevergessük, amíg el nem olvad teljesen a csokoládé, ha szükséges, tegyük vissza fél percre.

Keverjük bele a vaníliakivonatot és - ha szeretnénk - az összedarabolt magvakat. Öntsük a fudge-ot a tepsibe, hagyjuk teljesen kihűlni, betehetjük a hűtőbe is. Vágjuk 2-3 cm-es kockákra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük