![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Csokoládés házi müzli, amivel sikerült kiváltanunk a cukros pelyheket a gyerekeknél
![csokolades muzli cover](https://kep.index.hu/1/0/3132/31328/313287/31328707_2405569_be2c38becacf377e94cec85a4ffb110c_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A gabonapelyhekre könnyű rákattanni és nagyon nehéz róluk lejönni, de ezzel a müzlivel most sikerült.
A gabonapelyhek voltaképpen levegőből és cukorból állnak. Nem csak az a baj velük, hogy szinte csak felesleges anyagot tartalmaznak, de az is, hogy elfogyasztásuk után fél órával ordító éhség tör ki a gyerekek körében. Régóta kísérletezem ilyen-olyan egészséges módszerekkel, keverem müzlivel, zabpehellyel, magokkal, de a legnagyobb vágyam az volt, hogy lecserélhessem úgy, ahogy van.
Vettem a jól bevált granola alapreceptet, és kevertem hozzá nyers kakaóport. A végén még lehetne hozzá kis darabokra vágott csokit is keverni, de ezt most kihagytam, bár azt hiszem, még azzal együtt is kevesebb cukrot és több rostot, vitamint és tápanyagot tartalmazna, mint a bolti pelyhek.
Csokoládés sült müzli
![csokoladas-muzli](https://kep.index.hu/1/0/3132/31328/313287/31328739_16b30b3244a0c3cd1a724c1a3cc191d9_wm.jpg)
Hozzávalók 12 adaghoz
- 500 gramm zabpehely
- 100 gramm méz
- 100 gramm olaj
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 0.25 teáskanál só
Elkészítés:
A mézet és az olajat egy nagy tálba öntjük, felmelegítjük, belekeverjük a kakaóport, majd beleszórjuk a zabpelyhet is. Alaposan elkeverjük úgy, hogy a pelyheket mindenütt bevonja a mézes massza. Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk, és 180 fokos sütőbe toljuk. Körülbelül 10 percig sütjük, átkeverjük, majd további 10 percig pirítjuk. Ha kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután tesszük üvegekbe.
Fotó: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!