
Cukkinicsónak rengeteg sajttal és ricottával töltve: a gyerekek is imádni fogják

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Foszlós zserbós babka: csoki, barack és dió teszik ellenállhatatlanná

Metélőhagymás tojássaláta: tejföltől és majonéztől krémes

Sajtos kifli foszlós tésztából: a közepébe is jut sajt

Krémes zöldborsópesztó: szuper mártogatós vagy szendvicskrém

Omlós, tavaszi citromos linzer: ott a helye a húsvéti asztalon
Cukkiniből nagyon mutatós és finom fogást készíthetsz, a töltött zöldség nagyon kapós lesz.
Mivel a cukkini íze nem karakteres, így bátran főzhetsz, süthetsz vele, szinte minden illik hozzá. A zöldség kalóriatartalma csekély, ezért diétába is beilleszthető, rengeteg izgalmas étel készülhet belőle.
Az egyik legjobb cukkinis fogás sütőben készül. A zöldség félbevágva, gazdag töltelékkel sül pirosra. A cukkinicsónakot sok mindennel megtöltheted, kerülhet bele darált hús, sajt vagy krémes, zöldséges töltelék. Az egyszerű fogást könnyedén el lehet készíteni, csak egy hibája van: nagyon gyorsan eltünteti a család, ezért érdemes dupla adagot sütni, biztos, ami biztos.
Cukkinicsónak sajttal és ricottával

Hozzávalók 4 darabhoz
- 2 darab cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 50 gramm gomba
- 250 gramm ricotta
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm sajt
Elkészítés:
A cukkinit mossuk meg, a két végét vágjuk le, utána hosszában vágjuk félbe.
A cukkini belsejét egy kanál segítségével kaparjuk ki.
A cukkini kivájt húsát kockázzuk apróra.
A megtisztított hagymát és gombát vágjuk finomra, majd adjuk a cukkini kivájt belsejéhez.
A ricottát, fűszereket és a zúzott fokhagymát is adjuk a cukkinis keverékhez, alaposan keverjük egybe az alapanyagokat.
A tölteléket kanalazzuk a kivájt cukkinibe.
A töltött cukkinit szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a cukkini.
Fotó: Getty Images