Cukkinicsónak rengeteg sajttal és ricottával töltve: a gyerekek is imádni fogják
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
Cukkiniből nagyon mutatós és finom fogást készíthetsz, a töltött zöldség nagyon kapós lesz.
Mivel a cukkini íze nem karakteres, így bátran főzhetsz, süthetsz vele, szinte minden illik hozzá. A zöldség kalóriatartalma csekély, ezért diétába is beilleszthető, rengeteg izgalmas étel készülhet belőle.
Az egyik legjobb cukkinis fogás sütőben készül. A zöldség félbevágva, gazdag töltelékkel sül pirosra. A cukkinicsónakot sok mindennel megtöltheted, kerülhet bele darált hús, sajt vagy krémes, zöldséges töltelék. Az egyszerű fogást könnyedén el lehet készíteni, csak egy hibája van: nagyon gyorsan eltünteti a család, ezért érdemes dupla adagot sütni, biztos, ami biztos.
Cukkinicsónak sajttal és ricottával
Hozzávalók 4 darabhoz
- 2 darab cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 50 gramm gomba
- 250 gramm ricotta
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm sajt
Elkészítés:
A cukkinit mossuk meg, a két végét vágjuk le, utána hosszában vágjuk félbe.
A cukkini belsejét egy kanál segítségével kaparjuk ki.
A cukkini kivájt húsát kockázzuk apróra.
A megtisztított hagymát és gombát vágjuk finomra, majd adjuk a cukkini kivájt belsejéhez.
A ricottát, fűszereket és a zúzott fokhagymát is adjuk a cukkinis keverékhez, alaposan keverjük egybe az alapanyagokat.
A tölteléket kanalazzuk a kivájt cukkinibe.
A töltött cukkinit szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre, amíg szép aranybarna nem lesz a cukkini.
Fotó: Getty Images