Villámgyors, paprikás cukkinikrém - Mártogatósnak és szendvicsbe is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nemcsak a cukkiniszezon, hanem az iskola is elkezdődött. Évről évre óriási fejtörést okoz, hogy mivel pakoljam meg - most már két gyerek - uzsonnásdobozát
A gyerekeim közül a nagyobbik eléggé válogatós. Nagyon nehéz olyan szendvicset készítenem neki, amelyet jóízűen megeszik, általában sonka vagy sajt kerül bele, biztosra megyek. Az öccse ezzel szemben imádja a különlegesebb ízeket és szeret kipróbálni újdonságokat is.
Az egyik ilyen kellemes meglepetés a humusz volt, így idén már az is került a szendvicsbe, legalábbis a kisebbiknél. Ezen a vonalon elindulva összeszedtem, milyen krémekkel fogok kísérletezni ebben az évben.
Az egyik ilyen a most szezonális cukkiniből készült krém, amiből paprikával finom, de nem túl intenzív ízű szendvicsbe való készülhet.
Cukkinikrém
Hozzávalók
- 2 darab cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint majoranna
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A cukkinit hámozzuk meg és kockázzuk fel. A hagymát is vágjuk darabokra. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a cukkinit. Fűszerezzük, majd egy deciliter vízzel öntsük fel. Ha kellően megpuhultak a zöldségek, akkor botmixerrel pürésítsük. Egy kevés tejföllel még selymesebb állagot érhetünk el. A végén reszeljük hozzá a fokhagymát.
A cukkinit sütőben is megsüthetjük, és azután is pépesíthetjük.
Fotó: Getty Images