Pikáns csirkesaláta curryvel, ropogós pisztáciával és arany mazsolával
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Nem a megszokott, de annál finomabb ez a csirkesaláta, amiből a nyár ízei és színei köszönnek vissza. Csirkemell, petrezselyem, pisztácia és arany mazsola alkotja, amit a lágy görög joghurt fog össze.
Sok salátával ellentétben, amiket legtöbbször magában vagy köretként fogyasztunk, ezt a változatot szendvicsbe pakolva tudom leginkább elképzelni. Mivel nem zöldségekből áll, hanem fűszeres-szószos csirkehúsból, igényli a szénhidrátot maga mellé, legyen az croissant, wrap vagy bagel.
Könnyedebb változat
Ennek ellenére egy könnyű, kellemes, egészséges saláta, tele ropogós és lágy hozzávalókkal, hogy az állagok játéka is meglegyen. Sok csirkesalátával ellentétben ebbe nem majonéz, hanem görög joghurt kerül, ettől még lazább és könnyedebb lesz, nem üli úgy meg a gyomrot.
Előkészületek
Egyedül a csirkemellfilének kell egy kis időt szentelni. Hirtelen kell kisütni, nem baj, ha kívülről jól lepirul, attól csak finomabb lesz. Arra viszont ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.
Currys csirkesaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemellfilé
- ízlés szerint curry fűszerkeverék
- ízlés szerint fokhagymapor
- 0.75 bögre görög joghurt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál méz
- 1 marék arany mazsola
- 1 marék pisztácia
- 1 marék petrezselyem/koriander
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Ha a csirke kihűlt, keverjük össze egy tálban az összes többi hozzávalóval. Ízlés szerint tegyünk még bele curryt, sót, borsot, fokhagymát. Akkor a legfinomabb, ha szendvicset készítünk belőle.
Fotó: Getty Images